Вучић у децембру у Москви са Путином решава статус хуманитарног центра у Нишу

ПОПТРЕДСЕДНИК ГОРЊЕГ ДОМА ПАРЛАМЕНТА РФ ОЧЕКУЈЕ ДА КАЖЕ „ДА” ДИПЛОМАТСКОМ СТАТУСУ  ЦЕНТРА

          СТАТУС Руско-српског хуманитарног центра у Нишу могао би бити решен у децембру током посете Александра Вучића Москви, најављује Иљас Умаханов, заменик председника Савета Федерације, горњег дома парламента РФ.

          Умаханов је за московски дневни лист „Известија” изјавио да би председник Србије Вучић на састанку са руским председником Путином могао да саопштити одлуку да ће РСХЦ коначно добити дипломатски статус који Москва тражи.

          О статусу Руско-српског хуманитарног центра, који је одавно трн у оку САД, разговарало се и током посете Србији председнице Савета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације Валентине Матвијенко.

          Како је пренео ТАСС, Матвијенко је истакла да се нада да ће предстојећа Вучићева посета, планирана за 19. децембар, дати нови подстицај развоју руско-српских односа, јер ће се том приликом потписати велики број докумената о билатералној сарадњи, који су у припреми.

          Да ли ће се међу тим документима наћи и споразум о решавању статуса РСХЦ у Нишу, који је амерички амбасадор у Београду Кајл Скот назвао „шпијунским центром”, а командант војске САД за Европу Бен Хоџис „фасадом”?

          http://www.politika.rs/scc/clanak/393129/Vucic-i-Putin-resavaju-status-h...


Слични садржаји

Коментари