Кондолиза Рајс изасланик САД за Балкан са задатком да заврши два прљава посла против Срба

ЈЕДАН ЈЕ ДА НАДГЛЕДА „ЗАВРШНИ ПРОЦЕС У ВЕЗИ КОСОВА”, А ДРУГИ ЈЕ ДА – „РЕШИ ПИТАЊЕ БиХ”

          БИВША државна секретарка САД Кондолиза Рајс главни је кандидат за америчког специјалног изасланика за Балкан, наводи „Спутњик” позивајући се на неименовани извор.

          Наводи се да је „инсистирање Косова на учешћу Америке у дијалогу између Београда и Приштине само врх леденог брега у плановима које САД има за Западни Балкан” и да је „у средишту приче не само укључивање Америке у бриселске преговоре, већ и оживљавање и инсталација идеје, која је пре неколико година потекла из Вашингтона, о именовању њиховог специјалног изасланика за Балкан”.

          Према сазнањима „Спутњика”, сада је „главни кандидат за ту позицију Кондолиза Рајс”, а извор наводи да је „циљ јасан: америчка 'контрола' Русије путем њихове 'чврсте руке' на Косову и у Босни и Херцеговини, а све преко леђа Србије”.

          Овај извор је изнео тврдњу да „Америка не жели да се меша директно у преговоре” и да је „њен циљ да фактички надгледа завршни процес у вези са Косовом, али и да реши питање БиХ, пре свега због политичких процеса у Републици Српској”.

          „Избор Кондолизе Рајс за новог 'играча' за Балкан задовољио би и демократе и републиканце у Америци, а додатни поен јој је то што важи и за доброг познаваоца Русије”, оценио је саговорник „Спутњика”, преноси Танјуг.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари