НУНС и НДНВ: Где се Цветковић налази, а ако даје исказ – у ком својству и има ли адвоката?s

ТРАЖЕ И ДА СЕ НОВИНАРСКИМ УДРУЖЕЊИМА  ОМОГУЋИ ДА СЕ СА ЊИМ ШТО ПРЕ СРЕТНУ

           НЕЗАВИСНО удружење новинара Србије (НУНС) и Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) захтевају од надлежних државних органа да одмах саопште где се сада налази новинар Стефан Цветковић и да ли има законом предвиђену правну заштиту.

          “Тражимо да држава саопшти да ли тренутно Цветковић даје исказ, коме и у ком својству, као и када је тачно пронађен. Ако је у својству осумњиченог, да ли има адвоката и ко је он”, пише у саопштењу.

          “Захтевамо да сви детаљи о случају Цветковић буду разјашњени до краја и саопштени јавности, а тражимо и да представници новинарских удружења имају прилику да чим пре разговарају са њим”, наводи се у саопштењу.

          Представница Куће људских права из Београда Маја Стојановић изјавила је раније данас да су у полицији у Белој Цркви одбили да јој кажу да ли новинар Стефан Цветковић, којег је полиција данас пронашла након што се дан и по водио као нестао, има адвоката.

          “У полицији у Белој Цркви тражила сам да ми кажу да ли Цветковић има адвоката и где се налази, али су одбили да ми кажу било шта”, казала је Маја Стојановић агенцији Бета.

          Додала је да су јој у полицији казали да је “много велика гужва” и да не могу ништа да јој кажу.

          (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари