Симовић: Бирамо хоћемо ли да останемо народ, или да постанемо овце

„ОДАВНО ЗНАМ ДА ИМА ВЛАДАРА КОЈИ МИСЛЕ ДА ВЛАСТ НИЈЕ ВЛАСТ АКО НИЈЕ АПСОЛУТНА“

           АКАДЕМИК Љубомир Симовић изјавио је да је порука председника Србије Александра Вучића грађанима који протестују, да могу да победе само на изборима, "више него цинична" јер се избори одржавају по "његовим правилима и условима".

           "На тај начин, ако би сам писао и контролисао правила игре, он би могао да постане и првак света, у чему год хоће. И у фудбалу. И у боксу, ако би његовог противника у рингу његова правила обавезивала да се бори везаних руку и очију", рекао је Симовић у интервјуу за недељник НИН.

           Симовић је навео да је Вучић "изјавом да не би прихватио захтев ни пет милиона грађана, практично признао да је председник само оних који су за њега гласали".

          "А већ се зна да је он председник државе у којој људи са фантомкама, и са багерима без регистарских таблица, уз претходно обезбеђено одсуство полиције и искључење струје у кварту, руше непожељне објекте у Савамали", рекао је Симовић.

           Он је рекао и да се "одавно зна да има владара који мисле да власт није власт ако није апсолутна, ако им не да право да мењају државе, народе, језике, историју, географију, климу, прошлост, па и саму будућност".

          "Ако се нађемо у ситуацији да оно што је власт за нас изабрала прихватимо као свој избор, морамо да будемо свесни да смо доведени у ситуацију да бирамо хоћемо ли да останемо народ, или да постанемо овце", рекао је Симовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари