Украјинци беже из Селидова – Руси опкољавају Кураховку и Горњак

УРУШАВА СЕ УКРАЈИНСКА ОДБРАНА ИЗМЕЂУ ПОКРОВСКА И КУРАХОВА

* Московски војни експерт – пуковник Јуриј КАТЈОНОК: Одбрана непријатеља на фронту Покровск-Курахово почела је интензивно да се урушава последњих сати. Сами Украјинци се жале да неке њихове јединице беже из Селидова без наређења. На деветоспратници насупрот пијаце већ се вије руска тробојка

* Канал Condottiero такође тврди да Украјине беже из Селидова према село Вишњовоје. Telegram-канал „Војни извиђач” преноси да су руске трупе заобишле Селидово са југа и заузеле Вишњовоје и да су пресекле Украјинцима пут за бекство. Односно: да је Селидово блокирано

* Дошло је и до значајног напредовања руских снага које опседају Горњак. Војни блогер Јуриј ПОДОЉАКА: Ослобођење Измаиловке одсеца украјинске јединице у Горњаку од једног од главних путева снабдевања. Непријатељ се повукао у рејон рудника број 42 „Кураховскаја”. То значи да је у току оперативно опкољавање Горњака и Кураховке. Ако не побегну – Украјинце чека идруги Угледар

_______________________________________________________

          РУСКИ електронски медији објављују да се урушила украјинска одбрана Селидова и да руске снаге преузимају над тим важним градом између Покровска и Курахова.

          Селидово је до почетка ратних дејстава имало 25.000 становника, руски Telegram-канали објављују да Украјинци панично беже из града који је још прекјуче био опкољен са три стране, док су га руске јуришне јединице „расецале попола“.

          Група Украјинаца из 15. бригаде Националне гарде покушала је да се пробије на запад према Вишњевому у оклопном аутомобилу „Козак-7“.  Под јаком ватром руских снага, које већ контролишу територију, објавио је Telegram-канал Војвода јавља.

          Канал Condottiero такође тврди да Украјине беже из Селидова према село Вишњовоје.

          Telegram-канал „Војни извиђач” преноси да су руске трупе заобишле Селидово са југа и заузеле Вишњовоје и да су пресекле Украјинцима пут за бекство. Односно: да је Селидово блокирано.

          Британски војни стручњак Александар Меркурис наводи да су украјинске јединице које се боре у Селидову заробљене и да не могу да напусте град.

          Одбрана непријатеља на фронту Покровск-Курахово почела је интензивно да се урушава последњих сати, изјавио је московски војни експерт – пуковник Јуриј Катјонок.

          И додатно објаснио: „Украјинци се жале да неке њихове јединице беже из Селидова без наређења. То је нашим снагама омогућило да значајно напредују у самом граду. На деветоспратници насупрот пијаце већ се вије руска тробојка. Наши напредују и са северозапада. Украјинци су покушали са контранападом“.

          Према Катјонку, 9. посебна мотострељачка бригада напредовала је знатно јужно од Селидова - од Цукурина у правцу Новодмитровке.

          Југоисточно од Цукурина, 114. бригада је заузела Измаиловку. Поред тога, дошло је до значајног напретка руских снага које опседају Горњак.

          Војни блогер Јуриј Подољака свему је додао:

           - Ослобођење Измаиловке одсеца јединице Украјине које се налазе у Горњаку од једног од главних путева снабдевања. Наше трупе напредују у западном делу Горњака. Непријатељ се повукао у рејон рудника број 42 „Кураховскаја”. Ово значи да је у току оперативно опкољавање Горњака и Кураховке. Губитак рудника претвориће ситуацију за Оружане снаге Украјине у катастрофу. Ако не побегну – чека их  други Угледар.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари