Каволи: Како год се рат у Украјини завршио – Русија ће из њега изаћи војно јача

ПЕНТАГОН НЕМА ДОКАЗЕ ДА СУ ВОЈНИЦИ С. КОРЕЈЕ У РУСИЈИ, А РУТЕ ТВРДИ ДА ЈЕ ТО „ОЗБИЉНА ЕСКАЛАЦИЈА“

Кристофер Каволи

* Командант НАТО-а у Европи генерал Кристофер КАВОЛИ: Руске оружане снаге проучавају догађања на украјинскиом ратишту, унапређују своје војне вештине и то примењују. Те ојачане руске снаге биће на граници нашег савеза. Њима ће командовати људи који нас већ виде као непријатеље, а биће веома незадовољни како је рат прошао. Дакле, имаћемо непријатеља са правим вештинама, са пуно војске и са јасним намерама

____________________________________________________________

            ГEНЕРАЛНИ секретар НАТО-а Марк Руте разговарао је са председником Јужне Кореје Јун Сеок Јеолом поводом гласина о могућем учешћу војске Северне Кореје у руској Специјалној војној операцији у Украјини и назвао то „озбиљном ескалацијом“.

            Руте је „такав сценарио“ описао као „озбиљну ескалацију“ и истакао важност безбедности у евроатлантском и азијско-пацифичком региону.

            Навео је да је са Јеолом разговарао о питањима војно-техничког партнерства.

            Генерални секретар НАТО-а је указао на потребу сарадње у одржавању глобалне стабилности и безбедности.             Портпарол руског председника, Дмитриј Песков, рекао је да је сарадња Москве и Пјонгјанга суверене природе и да није усмерена против трећих земаља.

            Руте говори о „озбиљној ескалацији“ иако је шеф Пентагона Лојд Остин признао да америчка војска не може да потврди изјаве кијевског режима о присуству севернокорејских трупа у зони специјалне операције у Украјини.

            Овоме има смисла додати да је командант НАТО-а у Европи Кристофер Каволи већ признао, односно – упозорио своје:

            „Какав год био исход рата у Украјини, руска војска ће из њега изаћи јача него што је била. Русија јесте претрпела губитке у Украјини, прилично велике губитке. Али, руске оружане снаге проучавају догађања на ратишту, унапређују своје војне вештине и то примењују. На крају рата у Украјини, како год тај крај изгледао, руска војска ће бити јача него што је данас“.

            Каволи је овоме додао: „Те ојачане руске снаге биће на граници нашег савеза. Њима ће командовати људи који нас већ виде као непријатеље, а биће веома незадовољни како је рат прошао. Дакле, имаћемо непријатеља са правим вештинама, са пуно војске и са јасним намерама“, рекао је Каволи.

             Главни натовац позвао је земље алијансе да се „активније наоружавају“.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари