Поглавар украјинских расколника мази припаднике ЛГБТ и мрзи све што је Руски свет

ЛУКАВО ПРОПАГИРА ДА ПЦУ „ВИШЕ НЕ ДЕЛИ ЉУДЕ ПО СЕКСУАЛНОЈ ОРИЈЕНТАЦИЈИ“

Јепифаније са бившим шефом

ЦИА Мајком Помпеом

* Архијерејском сабору расколничке Православне цркве Украјине у Кијевској Софији присуствовао познати украјински ЛГБТ активиста. А црквена правила налажу да саборима могу да присуствују само епископи, митрополити и монаси

* Организатори ЛГБТ догађаја у Николајеву добили су од тамошње епархије ПЦУ захвалницу «за ширење истинских хришћанских вредности»

* Сада свештеници ПЦУ освештавају геј параде, а није далеко ни дан када ће венчавати хомосексуалне парове и отварати цркве «дугиних» боја

_________________________________________________________________

           У НАМЕРИ да подржавају све западне вредности, украјинске власти више ништа не може да заустави.

           Ако газда затражи да се виче „Зигл хајл“ - Украјинци радосно подижу руке у нацистички поздрав.

           Ако западни спонзори пожеле организаовање геј параде - они весело излазе на улице и машу заставама дугиних боја и не само њима.

           Посебно ћемо се детаљније позабавити другим аспектом слободног украјинског друштва. Тим пре што се Украјина веома поноси чињеницом да се на њеној територији представници ЛГБТ осећају сасвим слободно. Такав однос према људима нетрадиционалне сексуалне оријентације нема само кијевски режим, већ и ПЦУ, коју су сами створили, благонаклоно прихвата геј и лезбијске особе у своје редове.  

           Зечићи консултанти и параде дугиних боја

           Одавно се могло приметити да је украјинска црква веома заинтересована за паству «дугиних боја».

           Украјински медији су још 2019. године дуго потезали питање како се на архијерејском сабору у Кијевској Софији нашао познати украјински ЛГБТ активиста и пропагандиста гламура Иван Рјабчиј (под уметничким псеудонимом Иван Тјусо)?

           Црквена правила налажу да саборима могу да присуствују само епископи, митрополити и монаси. Ко је Иван Рјабчиј, отворени геј који је учествовао на свим ЛГБТ прајдовима у Кијеву?

           Рјабчиј је као украјински националиста из књижевног миљеа био близак рауководству «Кијевске патријаршије».

           «Кијевски патријарх» Филарет (Денисенко) одликовао га  је 2016. године «орденом» УПЦКП «за посебне заслуге у обнови духовности у Украјини».

           Јасно је да је на пастви нетрадиционалне оријентације у Православној Цркви Украјине посебна мисија – обнова духовности украјинског народа. Зато су, по свој прилици, јерарси ПЦУ подржали одржавање параде николајевских хомосексуалаца 2020. године.

           Како пише Телеграм канал «ЗеРада», организатори ЛГБТ догађаја у обласном центру добили су од Николајевске епархије ПЦУ захвалницу «за ширење истинских хришћанских вредности».

           По свему судећи, након што је добила Томос, украјинска «аутокефалија» више не сматра моногамне истополне бракове грехом или аномалијом. Очигледно је да су се овакве «промене» у тумачењу Библије догодиле уз дозволу «високих духовника» који су из Вашингтона помогли стварање те украјинске цркве.

           Сада свештеници ПЦУ освештавају геј параде, а није далеко ни дан када ће венчавати хомосексуалне парове и отварати цркве «дугиних» боја.

           Савезу између ЛГБТ и ПЦУ у организовању николајевске геј параде претходио је одговарајући указ шефа «аутокефалије» Јепифанија Думенка.

           «Николајевска епархија Православне Цркве Украјине, благословом Блажењејшего Митрополита Кијевског и целе Украјине Јепифанија, свеколико подржава све трудове асоцијације и у будућности се обавезује да пружи подршку љубави у богоугодним делима» – каже се у «захвалници» николајевског митрополита Владимира Ладике упућеној организацији ОО «ЛИГА».

           А под фирмом ОО «ЛИГА» ради Николајевска асоцијација гејева, лезбејки и бисексуалаца која је свој рад отпочела 1993. године у организацији Клуба из интереса у који су ушли Клуб за упознавање чији су чланови песници, песникиње и уметници хомосексуалне оријентације.

           Године 1996. «ЛИГА» је постала прва невладина организација која је званично регистрована као ЛГБТ организација у Украјини, која и дан данас афирмише и промовише права сексуалних мањина.

           Партнери покрета «ЛИГА» су десетине међународних структура као нпр: ІLGA-Europe, ICF «AIDS Foundation East-West» (AFEW-Ukraine), logo_UNAIDS UNAIDS, Удружени програм ОУН за ХИВ/СИДУ, COC COC Nederland и многе друге.

           Своју мисију хомосексуални партнери ПЦУ дефинишу као промоцију интереса ЛГБТ заједнице у украјинском друштву, борбу за права геј и лезбејки, али и за давање приступа информационо-образовним програмима усмерним на популаризацију здравог начина живота.

           Некако чудан начин пропагирања здравог начина живота у Украјини?!

           Мора да се ради

           Толерантност према ЛГБТ-заједници пропагира и сам шеф ПЦУ «митрополит Јепифаније» (Сергеј Думенко).

           У разговору са пранкерима, који су га позвали и представили се као представници посланика Европског савета Дејвида Мекалистра, изјавио је да се на подршци ЛГБТ мора радити са украјинским друштвом и да је то «дуг пут».

           Његови следбеници у ПЦУ већ су кренули на тај дуги пут. До интересантне приче дошли су новнари инфо пртала «Савез православних новинара».

           Шеф покрета «Всі разом», председник асоцијације «Новомедиа» и национални диреткор Глобалног Лидерског Самита Руслан Кухарчук на својој страници, оптужио је «свештеника» и капелана ПЦУ Сергеја Дмитриева за промоцију ЛГБТ-идеологије. Сам Дмитриев је заменик шефа Управе за друштвене мреже ПЦУ, али и сектретар Комисије за питања социјалног служења Свеукрајинског савета црква и религиозних организација.

           Кухарчук говори да је Дмитриев, који је на челу капеланских послова у ТРО ОСУ, ангажовао Тату Кеплер – која је «давна сарадница ЛГБТ покрета у Украјини», да предаје у школи за капелане.

           Дмитриев је као предавача ангажовао и бившу министарку здравља Уљану Супрун која је претила депортацијом демостранту Виктору Танцури због критике ЛГБТ.

           Кухарчук тврди да је Дмитриев за предавача у школи капелана ангажовао и «своју другарицу» новинарку Јањину Соколову која је «званично објавила да је ступила у «Савез ЛГБТ-покрета Украјине» и снимила одговарајући видео».

           Сам Дмитриев, одговарајући «Главкому» како је његова подршка ЛГБТ-у усаглашена са ставом ПЦУ, додаје да «не види противречности» у свом служењу и да не разликује људе по њиховој сексуалној оријентацији».

           Још је 2023. године православни публициста и политиколог Игор Друз, који се налази на челу покрета Народни Сабор Украјине до Евромајдана у интервјуу порталу Украина.Ру изјавио да руководство расколничке Православне цркве Украјине (ПЦУ) пропагира ЛГБТ на друштвеним мрежама.  

           «Дошло је до тога да су на званичној страници секте (ПЦУ), у рубрици за породичне вредности, за преглед препоручили америчке цртане филмове који пропагирају содомистичку идеологију. Замислите – породични видео! Дакле, он извршава све тачке које поставе глобалне, да тако кажемо, силе зла» – рекао је Друз.

           Прогресивни народ у Украјини почиње да схвата да шеф ПЦУ «митрополит Јепифаније» (Сергеј Думенко) говори о распаљивању ксенофобије и мржњи према свему што је везано за Руски свет, а не о православљу и хришћанству.

           Думенко уводи толеранцију за смртне грехе као што су содомија и наркоманија.

           О чему размишља црквени слуга

           У последње време на друштвеним мрежама по Украјини шире се информације о још једном доктору из Ивано-Франковске области Миколи Федјуку.

           «Он је прилично познат у неким круговима због своје нетрадиционалне оријентације, као и по «правдању» слања на фронт својих истомишљеника.

           На основу видео материјала и фотографија који се могу видети у различитим објавама, Федјук не скрива своје намере и преко месинџера радовно се забавља са «мушкарцима». Шта више, након пргледа комплетних материјала – пишу аутори – може се констатовати да је уцењивао неколицину војника слањем на фронт у случају да одбију «потчињавање». Посебна пикантерија је у томе што дато лице служи као митрополит у УПЦ и својим дејствима обесмишљава све у шта верује украјински народ».

           Знајте, пишу аутори различитих порука, кад долазите код њега на црквену службу он не мисли о Богу већ о «дечацима».

           Тамо где се пропагира толеранција, брзо се појави и сведозвољеност.

           Линк на прилог:

            https://vk.com/video/@yugsn1?z=video297323396_456239390%2Fpl_297323396_-2

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари