Патријарх Иринеј на паљењу бадњака и у Саборној цркви и Храму Светог Саве

„ЈЕДНИМ СРЦЕМ И ЈЕДНОМ ДУШОМ СЛАВИМО НАЈВЕЋИ ХРИШЋАНСКИ ПРАЗНИК“

         ЊЕГОВА светост патријарх српски Иринеј служио је на Бадњи дан свету архијерејску литургију у Саборном храму Светог архангела Михаила у Београду, саопштено је из Српске православне цркве.

         Патријарх је потом присуствовао паљењу бадњака на платоу испред храма Светог Саве на Врачару.

         Патријарх ће служити и свечано бденије у крипти храма Светог Саве.

         На Божић, 7. јануара, патријарх Иринеј служиће Свету архијерејску литургију у крипти храма Светог Саве са почетком у 9.00 часова.

         "Срећан бадњак и Бадњи дан, христољубиви народе. Окупили смо се да једним срцем и једном душом прославимо највећи хришћански празник", поручио је патријарх Српске православне цркве Иринеј верницима испред Храма Светог Саве, док је паљен бадњак.

         Бројни Београђани и њихови гости дошли су пред Храм и прије 16 сати, када је било заказано паљење бадњака, а Крушедолска улица затворена је за саобраћај. Међу окупљенима има и много породица са децом која носе гранчице бадњака, а бадњаке на платоу нуде и улични продавци.

         “Долазимо сваке године. Доводимо и децу, желимо да знају шта је традиција и како је треба поштовати. Ово је диван догађај, веома значајан за нашу породицу”, рекла је новинарима Јасмина из Београда.

          Паљењу бадњака присуствовали су и министри Ивица Дачић и Александар Вулин, као и неколико високих официра Војске Србије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари