Јоаникије: Срби Косова и Метохија обесправљени су на том светом и свесрпском огњишту

ЗАПАД ПРЕМА ЊИМА ПРИМЕЊУЈЕ ДВОЈНЕ АРШИНЕ СВОЈЕ ПИЛАТОВСКЕ ПРАВДЕ

Митрополит Јоаникије

* „Када смо год у Црној Гори, окупљени око наших храмова и бадњака, славили и пјевали, увијек смо помињали распето Косово и Метохију. Веома цијенимо и искрено подржавамо то што је благовјерни народ из Црне Горе увијек спреман да својој страдалној браћи и сестрама несебично помогне и што је остао вјеран и одан српским светињама на Косову и Метохији“

_____________________________________________________________

          ЊЕГОВО високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије истакао је у божићној поруци да су моћници овог света неосетљиви на српске патње и страдања, те да су Срби на Косову и Метохији обесправљени на том светом и свесрпском огњишту.

          Митрополит Јоаникије указао је да се на штету Срба на Косову и Метохији примењују двојни аршини пилатовске правде, те да су Срби у Црној Гори због тога веома забринути, али и да имају наду у Бога који неће оставити свој верни народ, ни његове светиње.

          - Када смо год у Црној Гори, окупљени око наших храмова и бадњака, славили и пјевали, увијек смо помињали распето Косово и Метохију. Веома цијенимо и искрено подржавамо то што је благовјерни народ из Црне Горе увијек спреман да својој страдалној браћи и сестрама несебично помогне и што је остао вјеран и одан српским светињама на Косову и Метохији - нагласио је владика Јоаникије.

          Његово високопреосвештенство је навео да је рођење Христово заштитни знак хришћанске породице, а породична заједница, заснована на Божијем благослову и међусобној љубави мужа и жене, призваних да постану родитељи, отац и мајка, јесте жива слика Цркве Божје.

          - У част овог најрадоснијег празника охрабрујемо младе хришћане, младиће и дјевојке, да одговоре на позив и благослов Божији, те да на вријеме оснивају породице и преузму пуну родитељску одговорност за рађање и васпитавање дјеце - поручио је владика Јоаникије.

           Митрополит је, уз традиционални поздрав Мир Божији, Христос се роди, позвао да светли и спасоносни празник рођења Христовог буде прослављен у миру Божијем, једнодушно и заједно у братској слози и љубави, у молитвама за децу и омладину, родитеље и учитеље, за све православне хришћане, за мир и благостање свега света.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари