Патријарх Иринеј предводио освештање и паљење Бадњака испред Храма Светог Саве

„МИ СМО ИКОНА И СЛИКА БОЖИЈА ЈЕР СМО МАЛИ БОГОВИ У ТЕЛУ ЗЕМАЉСКОМ”

          ПАТРИЈАРХ Иринеј предводио је у суботу освештање и паљење Бадњака испред Храма Светог Саве на Врачару, којем су присуствовали многобројни верници.

          Патријарх је у обраћању окупљеним грађанима поручио да овај највећи и најрадоснији хришћански празник треба да испуни наша срца и домове, а да свету и нашој земљи донесе мир и слогу, мир који је, како каже, Христос донео својим рођењем.

          „Ми вечерас славимо рођење сина Божјег, рођење онога који жели да нас препороди и обнови слику Божју у нама, јер смо ми икона и слика Божја, јер смо ми мали богови у телу земаљском”, поручио је Иринеј.

          Он је позвао мајке да рађају и на тај начин испуњавају свету заповест Божју, истакавши да то није само њихова дужност, већ и велика част.

          „Бити сарадник Божји у стварању и рађању новог живота коју је само Бог наменио родитељима и мајкама је велика част. Рађајте се и множите и напуните земљу”, рекао је патријарх и додао да „овај глас Божји треба да чују све мајке и да се радују што им је Господ дао ту част што се мајком називају”.

          Патријарх Иринеј је честитао свим верницима који обележавању Бадњи дан и Божић, традиционалним поздравом „Мир Божји, Христос се роди”.

          „Нека је срећан Бадњи дан и благословен најрадоснији и највећи празник поводом Христовог рођења”, рекао је патријарх.

          (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Igor Grozni's picture
Igor Grozni 12:17 07.01.2018.

  • +11
Voting is closed.

Istina je sasvim drugacija
oni koji veruju u te reci su dio onih koji ce goreti u vecitom ognju.Najrade bih voleo
da moj Serbski rod pronade istinu kroz Pismo.Sve je laz sa kojom plivaju milioni ljudi u nadi de su u istini.Ali nisu
Citajte Sv.Pismo. Gospod je svakome onom koji veruje u Njega obecao da moze doci do spasenja.
Kad pogledate u Hram Sv.Save....nije to Pravoslavni Hram to su Masoni -Satanisti koji su ga izgradili
da bi nas odveli na drugu stranu od Boga zivoga naseg Spasitelja.
Predvideo sam,negativne reakcije pojedinaca koji ce po obicaju krenuti u osude.Nemam ja nista protiv,neka svak slavi sta mu je volja,ne sudim nikom.Racunam da je istina vrlo bitna,sto mi i prorok Jeremija svedoci u svojim spisima 10:3-4
i 7:18,19......a Apostol Luka o Isusovom rodenju u svojoj poslanici 2:5-11..Verovati u Gospoda a ne prdrzavati se Njegovi zapovesti nije dobro.

https//www.YouTube.com/watch?v=qx1gcRPJGus.........poreklo bozica
https://www.YouTube.com/watch?v=4bhWY3GXkKs.......porekloVaskrsa
https://www.YouTube.com/watch?v=BK1M0QWwCRU.......Kako treba u Hristu ziveti. link postoji na YouTube
pod imenom HRISTOV VOJNIK ali ga preko Fakti ne pustaju.
Sretno.

draganz's picture
draganz 21:58 07.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

Знаш како. Ти се не рачунаш пошто имаш проблем зато што мислиш да се истина сазнаје преко јутјуба и што не можеш прихватити да је Исус Христос - Бог. Заправо, да је име нашег Бога: Исус Христ. Које је име твог Бога? Наравно, не усуђујеш се да одговориш. Због тога твоји коментари имају тежину балона испуњеног хелијумом. Одлазе неприметно у висине поднебесја а потом идувани завршавају у прашини.

Ajde_ZnakPitanja's picture
Ajde_ZnakPitanja 06:56 07.01.2018.

  • +10
Voting is closed.

.. да испуни наша срца и домове, а да свету и нашој земљи...
——--------

АЈДЕ?? Госн патријаршије. НАША срца, НАША земља... ех?
Има ли где Србина ође??

draganz's picture
draganz 12:23 07.01.2018.

  • +11
Voting is closed.

А што се тебе тиче, не пада снег да покрије брег, него да свака звер покаже свој траг. Врхунска немогућност самокнтроле, што је врхунски бес и врхунска гордост. Ја свезнајући, ни Бог ми није раван.

Hazar Erbe's picture
Hazar Erbe 09:25 07.01.2018.

  • +20
Voting is closed.

МИР БОЖЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ! И док прави Срби славе, они други, лажни, се својски труде да нам то омаловаже и скрену у правцу наше штете. Ко год је гледао јутарњи дневник РТС, ткз. „јавног сервиса“, могао је да види да је већ у другој реченици после обавести о нашем Божићу повампирена антисрпска равнотежа у стилу „четници и усташе све је то исто“. Тако нас већ у другој реченици обавештавају да „остали хришћани данас славе Богојављење“, ваљда као најаву да ће у наредним минутима дати прилог у коме папа Францискус (наравно, називајући га хрватским именом „Фрања“, које он сам не користи) саопштава своју проповед, уз речи хвале коментатора РТС-а. То се не може рећи за најаву Божићне литургије Патријарха Иринеја, који ће да је служи у Крипти Храма Св. Саве, јер су „у главном простору Цркве руски уметници, који су одсликавали Цркву, оставили скеле“, и где новинарка у нимало побожном стилу „одрађује“ своје извештавање.
Дакле, безобзирно вређање наших осећања на Божић, где се индиректно саопштава да смо убедљива мањина, заједно са „Руском Православном Црквом, Јерменском, Коптском, Светом Гором и Јерусалимском Патријаршијом“, које га славе по „застарелом календару“, уместо по „модерном католичком“.
Врхунац безобразлука петоколонаша који уређују овакав дневник, јесте нечувено вређање председника САД Доналда Трампа, кроз извештавање о некаквој сорошијанској пашквили управо објављеној у САД. На страну то шта тражи оваква „вест“ у српском Божићном јутарњем дневнику, осим да огади Србима сваки покушај да се приближе Трампу, уместо да слушају некакве Хојт Јие. То се најбоље види из закључних речи водитељке „да је у администрацији Доналда Трампа већ било највише смена у историји и да он има велике проблеме да попуни та места“. Имали ишта глупље, до да у САД „нема довољно кандидата за државне функције“.
Нису нам за све главни кривци они други, који нас не воле. Криви смо ми, који трпимо и даље пету колону да нам кроји капу. Док је тако, тешко да ћемо остварити своје националне циљеве и одбранити се од свих неправди које нам се непрестано товаре. Као недавну забрану Црвеној Звезди да игра пред својом публиком коју су РТС, N1 и слични „објаснили“ због „испољеног расизма“, уместо да кажу да је то због јавно испољене подршке Генералу Ратку Младићу, попут истих ФИФА забрана због натписа „Косово је Србија“!

Александар Србски's picture
Александар Србски 09:51 07.01.2018.

  • +21
Voting is closed.

СВИМ ВЕРНИЦИМА ПРАВОСЛАВНЕ ВЕРОИСПОВЕСТИ ЖЕЛИМ СРЕЋАН БОЖИЋ.
ЗДРАВЉА,ЉУБАВИ И СРЕЋЕ!

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ!

milovan's picture
milovan 14:10 07.01.2018.

  • +14
Voting is closed.

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ ! Срећан празник свима који данас славе.

Додај коментар