Шешељ усред Скупштине Љајића назвао „вођом једног од најјачих нарко-картела“ у земљи

ИЗНЕО И ТВРДЊУ ДА ИМА ЛАЖНУ ДИПЛОМУ САРАЈЕВСКОГ МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА

* Лидер радикала навео и да је Љајићева партија "садака" партија, односно једна од оних које нису у стању да самостално пређу ценсус, па се због тога "прикопчају" за неку велику партију. Нагласио је да такве партије онемогућавају нормалан рад парламента и затражио да се пословником НС онемогући да партија која није наступала самостално на изборима формира самостални посланички клуб

* Шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић је након Шешељевог наступа са партијским колегама напустио седницу и одржао конференцију за новинаре на којој јеистакао да Расим Љајић нема ни прекршајну пријаву, а да га напада човек који је осуђени ратни злочинац, те да су на политичкој сцени Србије дошле до изражаја снаге, које желе у потпуности да загаде политички простор

___________________________________________________________________________

         ПОСЛАНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ оптужио је данас у Скупштини Србије потпредседника Владе Србије Расима Љајића да је вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије, што је наишло на бурно негодовање Љајићевих посланика из Социјадемократске партије Србије (СДПС), који су те наводе одбацили и напустили скупштинску салу.

         Шешељ је на почетку седнице у оквиру постављања питања рекао да полиција има сва оперативна сазнања да је Љајић један од вођа највећег картела, али да ипак не чини ништа.

         Он је казао и да Расим Љајић има лажну диплому Медицинског факултета наводећи да је студирао у Сарајеву и да је рат избио када је био четврта година студија, а да се потом "изненада појавио са готовом дипломом".

         Шешељ је казао и да је Љајићева партија "садака" партија, односно једна од оних које нису у стању да самостално пређу ценсус, па се због тога "прикопчају" за неку велику партију, да би се "дочепали" неколико посланичких мандата.

         Он је казао да такве партије онемогућавају нормалан рад парламента, јер после избора формирају посебне посланичке групе, због чега је затражио да се Пословником онемогући да партија која није наступала самостално на изборима формира самостални посланички клуб.

         Посланици СДПС, која је део владајуће коалиције, реаговали су бурно на изнете оптужбе и добацивали Шешељу да је ратни злочинац, док је председница парламента Маја Гојковић покушавајући да умири ситуацију одредила паузу од пет минута.

         Гојковић је тражила од обе посланичке групе да престану да добацују једни другима и рекла посланицима СДПС да нико до сада за време посланичких питања није реаговао као они.


         "Овде се свашта чује за време постављања питања. Нико још није реаговао као ви. Свашта се говори и постављају се питања о Александру Вучићу. Нико није овако реаговао", рекла је Гојковић.

         Она је казала да је право посланика и да поставља питања.

         "А да ли је истина или није - видећемо, полако", рекла је Гојковић.

         Шеф посланичке групе СДПС Милорад Мијатовић после тога је са партијским колегама одржао конференцију за новинаре у парламенту и истакао да Расим Љајић нема ни прекршајну пријаву, а да га напада човек који је осуђени ратни злочинац, те да су на политичкој сцени Србије дошле до изражаја снаге, које желе у потпуности да "загаде политички простор".

         Он је казао да је Шешељев напад на Љајића оркестриран како би помогао "политичком губитнику" Муамеру Зукорлићу пред изборе за националне савете националних мањина.

         Мијатовић је рекао и да они на седници парламента неће учествовати, али да ће давати кворум за гласање.

         Упитан да ли су љути на коалиционе партнере, он је казао да су они државотворна странка и да не желе непотребно да изазивају кризу, али да ће са коалиционим партнерима разговарати о свим стварима и тражити решење за ту ситуацију.

         "Ми смо странка која доследно спроводи оно што пише у коалиционом договору. Ми ћемо то и даље чинити, а свој протест смо изразили против странке коју води осуђени ратни злочинац из СРС, која је канцер на политичком небу Србије", рекао је Мијатовић.

         (Бета)

 

 

Категорије: 

Коментари