Шешељ у Скупштини: Стоји ли Влада иза Љајићевих криминалних радњи?

ОПОЗИЦИЈА ТРАЖИЛА ДА СЕ ОТКРИЈУ ПУНА ИМЕНА НАПАДАЧА НА БОРКА СТЕФАНОВИЋА

* Лидер радикала министра Расима Љајића поново оптужио за „шверц кокаина“ и навео да је у коалицији у Бошњачком националном већу са Сулејманом Угљаниом који је позвао на деструкцију Србије као државе

* Посланик Социјалдемократске партије Србије Муамер Бачевац затражио да се Шешељу одузме мандат јер је осуђен за ратне злочине.  У једном тренутку је казао да преноси забринутост грађана Новог Пазара, где су гласали и "грађани српске националне мањине". На то је одреаговала Маја Гојковић која је казала да "Срби не могу бити национална мањина у Србији", на шта је Бачевац одговорио да је у питању "лапсус"

* Посланик владајуће странке Александар Марковић затражио од лидера Народне странке Вука Јеремића, да објасни свој однос са бившем министром Хонгконга Патриком Хоом, који је оптужен за корупцију и упитао га да ли се уплашио, пошто је ангажовао адвоката и платио милион долара да га брани

_______________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке Војислав Шешељ данас је у Скупштини Србије упитао докле ће "Влада да стоји иза криминалних радњи министра Расима Љајића", док је посланик Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Муамер Бачевац затражио да се Шешељу одузме мандат јер је осуђен за ратне злочине.

         Седница на чијем дневном реду је предлог буџета за наредну годину и још 60 тачака, почела је постављањем посланичких питања, па је шеф посланичке групе радикала упитао министра полиције Небојише Стефановића да ли је "профункционисала веза" између њега и директора полиције Владимира Ребића и да ли је добио информације из евиденције о криминалним радњама Љајића.

         Раније је Шешељ у парламенту оптужио Љајића за шверц кокаина.

         "То је толико злоупотреба функција, да доводи у питање целу Владу уколико не реагује", казао је Шешељ и додао "цео свет 15 година и више" зна за Љајићеве криминалне радње.

         Додао је и да је опште познато да је Љајић у коалицији у Бошњачком националном већу са Сулејманом Угљаниом, а који је "позвао на деструкцију Србије као државе".

         "Зато питам докле ће премијерка да трпи Љајића, да ли то значи да цела Влада стоји иза његове корупције и криминалних радњи", рекао је Шешељ.

         Посланик СДПС, странке на чијем је челу Љајић, Муамер Бачевац казао је да не постоји ни један парламент у Европи у којем седи ратни злочинац, попут Војислава Шешеља.

         "Крајње је време да му се ускрати место у Скупштини Србије и одузме му се мандат по пресуду међународног суда, а сви знамо да је међународно право изнад националног", казао је он.

         У једном тренутку Бачевац је казао да преноси забринутост грађана Новог Пазара, где су гласали и "грађани српске националне мањине".

Муамер Бачевац

         На то је реаговала председница парламента Маја Гојковић, која је казала да "Срби не могу бити национална мањина у Србији", на шта је Бачевац одговорио да је у питању "лапсус".

         Посланици опозиције највише су тражили одговоре у вези са недавним инцидентом у Крушевцу када је нападнут лидер Левице Србије Борко Стефановић, оцењујући да је у питању покушај убиства.

         Посланици Деморкатске станке, Народне странке, Покрета за спас Србије и Двери затражили су да се открију пуна имена нападача, али и идентитет налогодаваца.

         Посланик покрета Двери Бошко Обрадовић затражио је посебну седницу на којој би се расправљало о нападу на Стефановића.

         Он је казао и да прихвата позив председника Србије Александра Вучића за телевизијски дуел, који је упутио синоћ представницима опозиције у емисији РТС-а.

         "Прихватам позив и очекујем од РТС-а да се тај дуел хитно закаже на основу обећања председника", рекао је Обрадовић.

         Јован Јовановић из Клуба самосталних посланика подсетио је да су се од 2013. до 2018. године догодило више инцидената  у Врбасу, Врању, Мионици, а у којима су нападнути представници опозиције и упитао докле се стигло са тим истрагама и шта је њихов епилог.

         "Да ли је Србија за коју се ви залажете Србија агресије, медијске сатанизације, ко је следећи опозициони политичар који ће бити претучен од стране ваших криминалних организација које имате по Србији или да ли је то начин да се борите за демократију", казао је Јовановић.

         Посланик са листе СНС Марјан Ристичевић рекао је да је он нападнут 2008. године и да тадашњи режим није реаговао на насиље, већ да га је полиција заташкала.

         "Ми показујемо у пракси да не личимо на њих", рекао је Ристичевић.

         Посланик владајуће странке Александар Марковић затражио је од лидера Народне странке Вука Јеремића, да објасни свој однос са бившем министром Хонгконга Патриком Хоом, који је оптужен за корупцију и упитао га да ли се уплашио, пошто је ангажовао адвоката и платио милион долара да га брани. 

         Након посланичких питања, почело је утврђивање тачака дневног реда.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Коментари