Шешељ: Имам информације да се у британској амбасади договара моја ликвидација

РЕКАО У СКУПШТИНИ ДА ЈЕ У ТО УКЉУЧЕНА И ШЕФИЦА ПОЛИТИЧКОГ ОДЕЉЕЊА АМБАСАДЕ ЛУСИ МЕЈЗЕЛС

* Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије упитао председницу владе, председника Републике и Министарство спољних послова да ли су тачне информације које је изнео Вук Јеремић, да су се председник Вучић и косовски председник Хашим Тачи срели 4. новембра у Риму?

* Посланик ЛДП Чедомир Јовановић поставио питање председници владе, министру спољних послова и председници скупштине „да ли је ово што сада Србија живи део неког плана с којим ми нисмо упознати или смо затечени у ситуацији која је последица хаоса који влада у региону и свуда у свету”

* Посланик Народне сељачке странке, чланице владајуће коалиције, Маријан Ристичевић министарку правде питао када ће Борис Тадић и Вук Јеремић одговарати за убиство два војника које су, каже, заташкали, те шта ће тужилаштво предузети поводом трансфера новца Вука Јеремића, који је „узет вероватно за издају земље”

____________________________________________________________________________

         ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије и данас су искористили време да на почетку рада поставе питања министрима, председнику Србије и премијерки, а питања су се односила на рад тужилаштва, МУП, косовску кризу, као и на права радника.

         Посланик СРС-а Војислав Шешељ рекао је да има информације о томе да се на састанцима са шефицом политичког одељења британске амбасаде Луси Мејзелс договара његова ликвидација, те је упитао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића да ли ће урадити нешто поводом тога или ће чекати да кривично дело које се планира буде извршено.

         Самостални посланик Владимир Ђурић питао је председника Србије Александра Вучића у вези с подацима о адресама грађана, пензионера, којима је слао писма захвалности, министарку за европске интеграције Јадранку Јоксимовић да ли ће на путу ка ЕУ бити уважене војвођанске специфичности, док је министра за рад Зорана Ђорђевића питао о радницима новосадске фабрике Лир којима се, каже, крше радничка права, јавља Танјуг.

         Посланик Народне странке Мирослав Алексић питао је министра полиције Небојшу Стефановића о безбедности грађана, наводећи да је од 2012. године било 139 жртава мафијашких обрачуна, који се често дешавају „у сред бела дана” и тако угрожавају живот обичних људи.

         Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије упитао је председницу владе, председника Републике и Министарство спољних послова да ли су тачне информације које је изнео Вук Јеремић, да су се председник Вучић и косовски председник Хашим Тачи срели 4. новембра у Риму.

         Он је упитао и Министарство спољних послова да ли имају информације да је амерички званичник Метју Палмер приликом посете Приштини рекао албанским политичарима да треба да пожуре да се договоре, јер у „Београду никада неће имати тако спремног човека за сарадњу као што је Вучић”.

         Посланик ЛДП-а Чедомир Јовановић поставио је питање председници владе, министру спољних послова и председници скупштине „да ли је ово што сада Србија живи део неког плана с којим ми нисмо упознати или смо затечени у ситуацији која је последица хаоса који влада у региону и свуда у свету”.

         Упитао је зашто Србија има, како каже, лоше односе са свима у региону и шта Београд предузима да се то промени.

         Јовановић каже да је садашња криза последица недостатка иницијативе и јасног плана и подвлачи да партијске разлике увек постоје, али да је питање мира свето.

         Посланик ДС-а Балша Божовић поставио је питање зашто тужилаштво ћути на, како каже, све што се дешава у региону, као и на изостанак реакције на убиство Оливера Ивановића.

         Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић поставио је питање председнику Вучићу и министру Дачићу зашто не реагују на догађаје у Црној Гори, где се „хапсе српски политичари, стављају у затворе, где се прогоне српски језик, писмо и црква”.

         Обрадовић је на себи имао жути прслук, у знак подршке протестима у Француској због поскупљења горива, и навео да се тако буни „против ненормалне цене горива у Србији”.

         Посланица из Клуба самосталних посланика Мариника Тепић питала је министра полиције зашто не смеју да се назову правим именом лица која су недавно претукла лидера Левице Србије Борка Стефановића кад су пунолетни.

         Тепићева је навела да је јуче у селу Ракита, где се мештани боре против изградње мини хидроелектране, обезбеђење инвеститора пресрело једног од њих и гађало га камењем док није успео да побегне, те шта о томе мисле премијерка и министар полиције.

         Како је рекла, представници институција штите инвеститоре и провоцирају мештане, полиција то гледа и пише пријаве мештанима који штите свој дом и своју реку.

         „Они кажу да ће бити принуђени да оду у Бугарску и да ће бити прве еколошке избеглице и тамо потражити заштиту”, додаје Тепић.

         Посланик Народне сељачке странке, чланице владајуће коалиције, Маријан Ристичевић поручио је Обрадовићу да је већ познато да је он „пожутео” када је отишао код Драгана Ђиласа, а упитао је да ли је тачно да је Мариника Тепић пребацила 6,7 милиона динара преко пројекта златни мост „секс за почетнике” потпредседнику покрајинске скупштине Душану Јаковљеву.

         Министарку правде питао је када ће Борис Тадић и Вук Јеремић одговарати за убиство два војника које су, каже, заташкали, те шта ће тужилаштво предузети поводом трансфера новца Вука Јеремића, који је „узет вероватно за издају земље”.

         Јадранка Јовановић, из посланичке групе Српске напредне странке, питала је министра финансија да ли ће преиспитати став и одобрити средства за изградњу меморијалног центра за жртве страдале у бомбардовању РТС априла 1999. године.

         Навела је да ће 23. априла 2019. бити 20 година од бомбардовања РТС када је погинуло 16 недужних људи радећи свој посао и исто толико повређено и да је Управни одбор РТС покренуо и усвојио иницијативу да се изгради меморијални центар за жртве.

 

 

Категорије: 

Коментари