Опозициони посланици одлучили да о буџету говоре у скупштинском холу

ТВРДЕ ДА СЕ ОПОЗИЦИЈА УЋУТКУЈЕ И ЛИШАВА НАСТУПА ПРЕКО „БЕСМИСЛЕНИХ АМАНДМАНА“

         ПРЕДСТАВНИЦИ више опозиционих посланичких група у Скупштини Србије затражили су вечерас да се нормализује рад парламента, престане ућуткивање оних који другачије мисле и престане са подошењем бесмислених амандмана којима се онемогућава расправа у појединостима о предложеним законима важним за грађане.

         су из скупштинске сале изашли пошто су опомене добили након што су рекламирали повреду Пословника посланик Демократске странке Балша Божовић, Двери Бошко Обрадовић и Социјадемократске странке Марко Ђуришић и на ванредној конференцији најавили да ће целе ноћи у скупштинском холу говорити о предложеном буџету и другим законима са дневног реда пошто то нису могли у пленуму.

         Како су најавили посланици ДС, Двери, СДС, Народне странке, Покрета центра, самостални посланици и посланици Демократске странке Србије они ће конференције за новинаре држати на свака два сата од 19.00.

         "Успели су да нас уједине оваквим понашањем. Не желимо да будемо ућуткани", рекао је шеф посланичке групе Демократске странке Горан Ћирић.

         Ђорђе Вукадиновић из посланичке групе Покрет за спас Србије Нова Србија рекао је да су одлучили да "подвуку црту" и сложно искажу противљење обесмишљавању рада парламента.

         "Без обзира што ми који овде стојимо не мислимо о свему исто и не треба да се правимо да смо око свега слажемо , треба да постоји светиња и нешто што је изнад појединачних и идеолошких уверење, а то је да ли ће бити парламента или неће и да ли ће бити парламентарне демократије или неће", казао је Вукадиновић.

         Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао је да актуелна власт врши насиље против сваког ко другачије мисли, да укидају изложбе и представе, да покушавају убиства опозиционих лидера и врше насиље у парламенту забрањујући посланицима да говоре о најважнијим темама у Србији.

         У сали заседнице, председавајући Верољуб Арсић - пошто је време за расправу у појединостима утрошено на прву тачку дневног реда од укупно 62 међу којима је и државни буџет за наредну годину - само је ишчитавао поднете амандамане посланика.

          (Бета)

 

 

Категорије: 

Коментари