Опозиција усред „узурпаторског парламента“ организује свој „слободни парламент“

У ХОЛУ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ НА СВАКИХ ПОЛА САТА ОБРАЋАЋЕ СЕ НОВИНАРИМА

* Бошко ОБРАДОВИЋ, Двери: „Ми хоћемо да покажемо да они који овде седе нису народна скупштина, нису народ, нису држава Србија, они су отети парламент

_________________________________________________________________________

          ПОСЛАНИЦИ више опозиционих посланичких клубова поновили су да бојкотују данашњу и све наредне седнице Скупштине Србије, коју су назвали "узурпаторским парламентом", као и да ће убудуће у скупштинском холу успоставити "Слободан парламент".

          Посланик покрета "Двери" Бошко Обрадовић казао је да ће посланици опозиције на сваких пола сата организовати конференције за медије у холу на којима ће говорити о тачкама дневног реда, али да у скупштинску салу неће улазити због солидарности са грађанима који протестују у 50 градова у земљи.

          "Нека домаћа и међународна јавност зна да у Србији постоје два парламента, један узурпаторски, насилнички и други демократски, слободни који ће се одвијати у холу", рекао је Обрадовић.

          Он је казао да ће посланици опозиције који су потписали текст "Споразум са народом" бојкотовати не само седнице републичког, већ и покрајинског и локалних парламената.

          "Ми хоћемо да покажемо да они који овде седе нису народна скупштина, нису народ, нису држава Србија, они су отети парламент", казао је Обрадовић.

          Посланица Покрета за спас Србије Санда Рашковић Ивић рекла је да за седам година од како "бесни напредњачка власт", парламент постао "параван демократије" и да се у њему није расправљало о важим питањима попут Косова и Метохије, уласка или неуласка у ЕУ, сиромаштву.

          Додала је и да на дневни ред није стављен ни један од 200 закона који је предложила опозиција.

          "Ми не бојкотујемо парламент зато што смо се наљутили, јер нас омоловажавају, већ имамо обавезу према стотинама хиљада људи који демонстрирају у Србији и траже нормалан систем", рекла је Рашковић Ивић.

          Она је казала и да ће народни посланици кренути да обилазе грађане у свим градовима и разговарају са њима, како би Народна скупштина дошла у све градове.

          Посланик Народне странке Мирослав Алексић оценио је да у држави постоји "колапс система", да је парламент "проточни бојлер за законе" и да бојкотом не желе више да дају легитимитет урушавању демократије.

          Алексић је казао и да су посланици опозиције позвали извршну власт и председницу парламента Маја Гојковићу да поднесу оставке јер су "приватизовали земљу".

          Ови посланици су у време обраћања новинарима у холу парламента развили транспарент "Један од пет милиона".

          На седници парламента учествују посланици Српске радикалне странке, Либерално демократске партије и Лиге социјалдемократа Војводине.

           Скупштина Србије почела је нешто после 10 часова ванредну седницу на чијем дневном реду су, између осталог, предлози измена и допуна закона из образовања и закона о оружју и муницији.

 

 

Категорије: 

Коментари