Патријарх Кирил устао против Светог Валентина и Хелоуина у Русији

НАГЛАСИО ДА ЈЕ НОЋ ВЕШТИЦА СТРАНА РУСКИМ ТРАДИЦИОНАЛНИМ ВРЕДНОСТИМА И ПРИНЦИПИМА

Поглавар РПЦ - патријарх

московски и целе Руси Кирил

* Упозорио да је популарност западног Дана заљубљених последица ширења идеја „слободне љубави“: „Присталице Светог Валентина су често ослобођене сваке одговорности за живот вољене особе, за живот будуће деце, која су непотребна за присталице таквих слободних односа“

______________________________________________________________

          ПАТРИЈАРХ московски и целе Руси Кирил, говорећи на отварању Божићних просветних читања у Државном кремаљском дворцу, изјаснио се против обележавања Светог Валентина (Дана заљубљених) и Хелоуина (Ноћи вештица) у Русији.

          Према патријарховом мишљењу, западни Дан заљубљених, који, упркос свим покушајима да га оплемене, остаје пропаганда за везе које немају везе са правом љубављу.

          Кирил сматра да је популарност овог празника последица чињенице да се шири идеја „слободне љубави“:

          „Присталице Светог Валентина су често ослобођене сваке одговорности за живот вољене особе, за живот будуће деце, која су непотребна за присталице таквих слободних односа“.

          Поглавар РПЦ је позвао и да се прекине са прослављањем Ноћи вештица, упозоривши да је то западни празник који је стран руским традиционалним вредностима и руским принципима.

           Раније су школе и друге образовне институције Републике Саха (Јакутија) добиле од регионалног Министарства просвете и науке упозорење да се забрањује Ноћ вештица.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари