Вишковић: Изгледа да су Бошњаци ненаменски потрошили страни новац за мигранте па сад оптужују СНСД и ХДЗ

„КАКО СУ КРЕНУЛИ – ПОЧЕЋЕ ДА НАС ОПТУЖУЈУ И ЗА ТО ШТО ПАДА КИША ИЛИ ГРЕЈЕ СУНЦЕ“

* „Постоји изјава њиховог министра који каже да њима одговарају мигранти и мигрантска криза, да су они повећали потрошњу, да су повећали број туриста. И када чујете такву изјаву, онда се запитате: шта овде не ваља. Или тај министар има проблем или ми сви имамо проблем

______________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је СДА за решавање мигрантске кризе од међународне заједнице добила милионе марака које је, по свој прилици, ненаменски потрошила, те се сада њене оптужбе да СНСД и ХДЗ опструишу ту област граниче са нормалним.

       Вишковић је рекао да се после толико година СДА сетила да каже да би требало да сви седну да се договорају и подједанко подносе терет.

       "О чему да се договарамо?", поставио је Вишковић питање у Теслићу,

       Коментаришући оптужбе СДА-а да СНСД и ХДЗ на нивоу БиХ опструишу доношење одлука у вези са мигрантском кризом, Вишковић је поручио да на то не треба више трошити речи и да је став из Републике Српске више него јасан по питању мигрантске кризе.

       "Имате изјаву њиховог министра који каже да њима одговарају мигранти и мигрантска криза, да су они повећали потрошњу, да су повећали број туриста. И када чујете такву изјаву, онда се запитате: шта овде не ваља. Или тај министар има проблем или ми сви имамо проблем", изјавио је Вишковић.

       Он је истакао да из Федерације БиХ у наредном периоду очекује смислени и јединствени одговор о наведеној проблематици, о чему се може разговарати.

       „Ово што ради СДА, поготово појединци из СДА, граничи се са нечим што је нормално или не", рекао је Вишковић.

       Он је истакао да у наредном периоду од СДА очекује да оптужи СНСД и "што је данас уторак или пада киша или греје сунце".

       СДА је саопштила јуче након седнице страначког колегијума да инсистира да се терет мигрантске кризе распореди на целу територију БиХ, а не само на подручја на којима су Бошњаци већина, те од СНСД-а и ХДЗ-а тражи да "престану са опструкцијама у доношењу неопходних одлука на нивоу БиХ, које ће омогућити боље управљање мигрантском кризом".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари