Вишковић: Да би руску вакцину добила на време – Република Српска понудила аванс

„ИМАЛИ СМО ИНФОРМАЦИЈЕ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ И РАНИЈЕ - ПРЕКО АМБАСАДЕ РФ У БиХ“

* Председник Владе РС нагласио да није у позицији да даје све информације, али је рекао да и неке земље у окружењу преговарају да добију лиценцу за производњу руске вакцине

_____________________________________________________________________

            РЕПУБЛИКА Српска је понудила аванс како би вакцина против вируса корона која је регистрована у Русији била обезбеђена на време, рекао је председник Владе Српске Радован Вишковић.

       Говорећи о вакцини против вируса корона која је јуче регистрована у Русији, Вишковић је рекао да су представници Српске информације о вакцини имали и раније, јер су били у контакту са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.

       - Вакцина је за почетак предвиђена за тржиште Руске Федерације, али у овом тренутку воде са разговори са одређеним компанијама из сфере производње лекова и медицинске опреме, како би се потписао уговор да нека од тих компанија производи за неко друго тржиште - казао је Вишковић.

       Вишковић је навео да није у позицији да даје све информације, али је рекао да и неке земље у окружењу преговарају да добију лиценцу за производњу вакцине.

       - Оно што је за нас важно јесте да Република Српска и БиХ преговарају да, на неки начин, станемо у ред за вакцину чим се она појави на тржишту - рекао је Вишковић.

       Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић изјавио је данас да очекује више информација о руској вакцини против вируса корона како би могао заузети одређени став о томе.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари