У Бијељини откривене бисте Андрића, Тесле, Пупина и Дучића

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: ОПСТАЋЕМО АКО НАЦИОНАЛНЕ ВРЕДНОСТИ ПРЕНЕСЕМО СВОЈОЈ ДЕЦИ

* Милорад ДОДИК: „Бијељина, као други по величини град у Републици Српској, заслужује сваку помоћ. Нова градска администрација врло амбициозно је изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији а чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске“

        ________________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик захвалио је свима који су иницирали и помогли постављање биста четворице српских великана у бијељинском Градском парку, те указао на значај очувања српског идентитета на овим просторима.

       "Они су обиљежили једно време, један идентитет", рекао је Додик, који данас присуствује слави града Бијељина - Светом Пантелејмону.

       Он је напоменуо да се Срби данас, као и кроз историју, боре за идентитет, писмо, језик, за вредност СПЦ нападнуте у Црној Гори и другде у региону.

       "Боримо се да очувамо право на себе, за наше постојање на овим просторима и зато је важно на овакав начин славити великане наше историје јер ћемо побиједити само на један начин, а то је ако генерацијама које долазе успемо пренети те вредности", истакао је Додик.

       Додик је захвалио свим дародавцима биста, Градској управи, али и академику Матији Бећковићу који је издвојио време да присуствује слави града Бијељина.

       Он је и у своје и у име Републике Српске захвалио свима који су имали снаге и воље да на овај начин помогну српски народ, те изразио уверење да ће се на овом месту наћи још српских великана.

       Додик је честитао славу града, те поновио да Бијељина, као други по величини град у Републици Српској, заслужује сваку помоћ.

       "Наставићемо да радимо своје послове. Пре неколико дана овде смо имали важан састанак. Овде ће бити много важних инвестиција", поновио је Додик.    

       Он је нагласио да је нова градска администрација врло амбициозно изашла са 17 пројеката које треба завршити у Семберији чију ће реализацију да подржи Влада Републике Српске - од пројекта заштите од поплава, изградње аутопута, преко изградње спортске дворане и нове зграде аутобуске станице, као и многих других пројеката.

       "Сви пројекти биће реализовани, јер сада имамо неопходну хармонију између локалних и републичких власти у којој свако зна свој дeо одговорности", истакао је Додик.

       У градском парку у Бијељини данас су откривене бисте четворици српских великана - Иви Андрићу, Николи Тесли, Михаилу Пупину и Јовану Дучићу.   

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари