Шпирић: У Сарајеву се поjaвила спремност да се са Српском разговара без међународних посредника

ИМАО НЕФОРМАЛНИ РАЗГОВОР СА БАКИРОМ ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ И ДРАГАНОМ ЧОВИЋЕМ

Драган Човић, Бакир Изетбеговић и Никола Шпирић

* Заменик председавајућег Дома народа Никола ШПИРИЋ: „Зашто овде нема потребе за дијалогом? Зато што увек неко очекује да ће неко да наметне тај закон. То је Божија казна за БиХ“

_____________________________________________________________

       ЗАМЕНИК председавајућег Дома народа Никола Шпирић рекао је после неформалног састанка са председавајућим Дома народа Бакиром Изетбеговићем и другим замеником Драганом Човићем да постоји спремност да се разговара без међународних посредника.

       Шпирић је истакао да није проблем да се закони доносе у парламенту БиХ, него да је проблем ако их намеће високи представник.

       Он је додао да је реч о класичној замени теза и да СНСД-у није проблем да се закон донесе у парламенту и да о закону треба разговарати.

       "Зашто овде нема потребе за дијалогом? Зато што увек неко очекује да ће неко да наметне тај закон. То је Божија казна за БиХ", рекао је Шпирић на конференцији за новинаре након неформалног састанка у Сарајеву.

       Шпирић је навео да све материје које се могу законски обликовати, траже политички дијалог.

       "Били смо ми у парламенту близу неких круцијалних решења, па се од тога одустајало", подсетио је Шпирић и истакао да се увек говори да је проблем у СНСД-у.

       Навео је да је данас разговарано отворено о изазовима и проблемима којих су сви свесни, те да је договор да унутрашњи дијалог мора да постоји.

       "Драго ми је да преовладава став да разговори у БиХ немају алтернативу и да се о свим отвореним питањима разговара без посредника", рекао је Шпирић.

       „Ви знате да већ дуже време из Народне скупштине Републике Српске стижу захтеви за разговоре и нећемо се играти глувих телефона", рекао је Шпирић.

       Он тврди да не постоје ствари о којима се политички не може разговарати.

       „Ако нема разговора, нема ни договора. БиХ је након 25 од Дејтона у ситуацији да високи представници намећу законе. Морамо излазити из те ситуације, а тај договор неће радити нико извана. Другарски смо разговарали о свим изазовима, постоје ствари где имамо различита виђења", рекао је Шпирић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари