СНП Избор је наш: У Српској да се о НАТО одлучује само на обавезујућем референдуму

БАЊАЛУЧКИ ПОКРЕТ ЋЕ ПРЕДЛОЖИТИ ЗАКОН КОЈИ ЋЕ НА ТО ОБАВЕЗАТИ СВЕ ПОЛИТИЧКЕ ФАКТОРЕ У РС

* Дане ЧАНКОВИЋ: Иницираћемо да кривично одговара свако од српских представника ко својим потписом или на други начин омогући слање Годишњег националног плана /АНП/ у Брисел или пристане на улазак у НАТО, а да се таква одлука сматра ништавном. Не желимо да се Српска нађе у ситуацији у којој је била Црна Гора, где је већина грађана била против уласка у НАТО, али су, упркос томе, увучени у тај војни савез

_________________________________________________________________________

        ПРЕДСЈЕДНИК Српског народног покрета (СНП) Избор је наш - Дане Чанковић - сматра да се питање уласка у неки војни савез, попут НАТО-а, мора решити на обавезујућем референдуму грађана Републике Српске.

        Чанковић је рекао Срни да је СНП Избор је наш формирао иницијативни одбор који ће кроз законом предвиђену процедуру спровести у дело иницијативу да Народна скупштина Републике Српске донесе допуну закона или закон који би обавезао све српске представнике у заједничким органима БиХ и народне посланике да питање уласка у неки војни савез, попут НАТО-а, мора бити решен на обавезујућем референдуму грађана Српске.

Председник СНП Избор је наш Дане Чанковић

        Он је објаснио да ће, према том предлогу, ако неко од српских представника својим потписом или на други начин омогући слање Годишњег националног плана /АНП/ у Брисел и улазак у НАТО, кривично одговарати, а таква одлука сматраће се ништавном и неће произвести никаква дејства.

        Чанковић је навео да је СНП покренуо ову иницијативу да се не би дошло у ситуацију у којој је била Црна Гора, где је већина грађана била против уласка у НАТО, али су, упркос томе, примљени у тај војни савез.

        Према његовим речима, пут уласка у тај војни савез био би пут централизације БиХ и укидања Републике Српске која је гарант опстанка српског народа на овим просторима.

        Чанковић сматра и да би најзначајнија природна богатства и други ресурси Републике Српске уласком у НАТО били лак плен за међународне корпорације које би до њих дошле будзашто, а на штету грађана Српске.

        Чанковић је најавио да ће Иницијативни одбор СНП-а у уторак, 12. новембра, у Бањалуци одржати конференцију за новинаре у Прес-центру хотела "Босна" и предложити нацрт закона и обавестити јавност о другим детаљима у вези са иницијативом.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари