СНП Избор је наш очекује реакцију на иницијативу коју је упутио Народној скупштини Српске

ТРАЖИ ДА НИКО МИМО РЕФЕРЕНДУМА И ОДЛУКА НС РС НЕ МОЖЕ НИ ПРИБЛИЖАВАТИ СРПСКУ НАТО

* Покрет иницирао доношење закона којим би затворску казну од две до 12 година ризиковало свако „изабрано или именовано лице са територије Републике Српске, које у институцијама или органима БиХ гласа за чланство БиХ у међународним организацијама или савезима противно референдумској одлуци грађана у РС или одлуци Народне скупштине Републике Српске“

* Избор је наш посебно наглашава: „Искрено се надамо да ће наша грађанска иницијатива послужити као сигнал руководству Српске за одржавање националног референдума којим би се РС сачувала од евентуалног увлачења у НАТО

_______________________________________________________________________

        СНП Избор је наш обавестио је српске политичаре, народ и целокупну јавност Републике Српске да је своју дугогодишњу кампању против уласка РС и БиХ у НАТО крунисао грађанском иницијативом, коју је непосредно пре ситуације изазване пандемијом вируса корона, предао Народној скупштини Републике Српске.

        У саопштењу СНП Избор је наш се даље наводи и наглашава:

        „Суштина те грађанске иницијативе је да се донесе закон којим би се свако „лице изабрано или именовано са територије Републике Српске, које у институцијама или органима Босне и Херцеговине гласа за чланство БиХ у међународним организацијама или савезима противно референдумској одлуци грађана у Републици Српској или противно одлуци Народне скупштине Републике Српске о питању чланства у тим организацијама или савезима, казнило затвором од двије до дванаест година“.

        Разлог наше кампање није само у томе што је НАТО  бомбардовао РСК и РС 1995. и Србију 1999. године, сврстао се на једну страну и пресудно утицао на исход бошњачко-хрватско-српског сукоба и обезбиједио проглашење лажне државе Косово. Није разлог ни само то и што би улазак у евроатлантске интеграције дефинисао и спољну политику коју бисмо морали слиједити, без обзира колико она штетна била по нас, већ прије свега због постојања осјећања Слободе и Достојанства да као народ одлучимо о томе да ли смо за улазак у НАТО, а што је и суверено право сваког народа.

        Изјашњавање народа на референдуму о суштинским питањима лишило би опасности политичаре да погријеше и покушају да спроводе политику која је супротна вољи народа.

        И зато очекујемо реакцију званичних власти Републике Српске на грађанску иницијативу СНП Избор је наш, коју је упутио Народној скупштини Републике Српске.

        Искрено се надамо да ће ова грађанска иницијатива послужити као сигнал руководству Српске за одржавање свеопштег националног референдума којим би се Република Српска сачувала од евентуалног увлачења у НАТО“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари