Скуп „Правда за Давида“ почео његовом песмом са дигнутим песницама

ПОЧЕТАК КАСНИО ЈЕР СУ ОРГАНИЗАТОРИ ЧЕКАЛИ ОНЕ КОЈИ СУ ДОЛАЗИЛИ ИЗ ДРУГИХ ГРАДОВА БиХ

* Давор ДРАГИЧЕВИЋ: „Кумио, молио, тражио истину и правду. Нема овде ни МУП-а, ни институција, а камоли озбиљне државе... Ипак ће правду добити Давид Драгичевић и група 'Правда за  Давида, а ја никад нећу добити правду

* Давидова мајка СУЗАНА: „Ово је Даворова борба. Да није њега, ја не знам како бих ово све издржала. Ви се од 18. марта борите за себе, за вашу децу. Давору и мени више не могу ништа. А ваљда сте и препознали код Давора да је повукао црту и зна да није тешко погинути за своје дете. Има храброст, не могу му ништа. Ја сам га чак пар пута молила да се кандидује за председника. Народ га воли

_________________________________________________________________

         ХИЉАДЕ људи из свих крајева Босне и Херцеговине окупило се на Тргу Крајине у Бањалуци, како би пружили подршку породици Драгичевић у потрази за истином о убиству младића Давида Драгичевића.

         Почетак скупа је каснио јер су организатори чекали да се окупе сви грађани који су долазили из других градова БиХ. На почетку је пуштена Давидова песма "Клинац у гету", коју су окупљени уз подигнуте песнице отпевали углас.

         Грађанима су се обратили родитељи убијеног Давида, Давор Драгичевић и Сузана Радановић и представници групе "Правда за Давида".

         Давидова мајка, Сузана, истакла је да је поносна што су се грађани окупили у оволиком броју на Тргу Крајине.

         "Молим вас суграђани немојте никад заборавити Давида", казала је Сузана.

         Давор Драгичевић, отац убијеног младића, подсетио је да седам месеци тражи истину и правду за убиство свог сина Давида.

         "Кумио, молио, тражио истину и правду. Нема овдје ни МУП-а, ни институција, а камоли озбиљне државе. Свему једном дође крај. Мир и достојанство, љубав, снага, толеранција. На Давидовом тргу ми смо људи. Они су убице, запамтите, Суживота са убицама нема, ни комшијских односа. Група 'Правда за Давида' није и никад неће бити политичка, страначка, навијачка, верска, национална. Група 'Правда за Давида' је група истине и правде, деце, Давидових другара, мене и вас, какви смо, неокаљани", рекао је Давор и  најавио оснивање фондације "Правда за Давида", која ће, како је истакао, помагати деци и свима осталима којима је то потребно. 

         "Ја ћу бити ваш слуга до краја живота за истину и правду", поручио је Давор окупљеним грађанима.

         Он је рекао да целу истину зна , те да је отмица и убиство Давида Драгичевића планирано пре његовог нестанка 17. марта.

         "Правду ће добити Давид Драгичевић, група 'Правда за  Давида, ја никад нећу добити правду, никад. Као што рече мајка, не могу рећи колико сам поносан вечерас. Да могу, заплакао бих, али не могу. Могу само да плачем на његовом гробу. Данас сам био после пет месеци на Давидовом гробу. Је ли знате, убице, како је отићи детету од 21 годину на гроб. Шта да му кажем, шта да му дам?", упитао је Давор Драгичевић.

         Он је рекао да није имао много новца да да свом сину, али му је пружао љубав.

         "Нисам имао три милиона КМ да му дам. Кад смо имали  чоколаду дали смо му. Кад нисмо имали чоколаду дали смо му пољубац - мајка Сузана и ја. Ево, нека каже чим се играо. Картонском кутијом се играо. Узме картонску кутију и сат времена се дете игра", рекао је Давор и додао:

         "Седам месеци немам живота, ради кога, ради чега?", упитао је Давор.

         После Давидовог оца, поново се обратила мајка Сузана, која је поручила да је ово борба за сву децу у држави.

         "Шта после Давора ја могу да кажем, остали смо без детета. Направили су то на тако монструозан начин. Ја као мајка само могу да кажем: 'Не дај Боже да се ово икоме деси. Борите се'. Ово је Даворова борба. Да није њега, ја не знам како бих ово све издржала. Да ли бих могла? Ви се од 18. марта борите за себе, за вашу децу. Давору и мени више не могу ништа. А ваљда сте и препознали код Давора да је повукао црту и зна да није тешко погинути за своје дете. Има храброст, не могу му ништа. Ја сам га чак пар пута молила да се кандидује за председника. Народ га воли'", рекла је Сузана.

         Члан групе "Правда за Давида" Данијела Ратешић је рекла да је Давор од самог почетка знао да је Давид убијен, те да од самог почетка тражи да се открију одговорни за смрт његовог сина.

         "Давид живи кроз Давора, Сузану, кроз своју сестру Теодору, брата Андреја и кроз све нас. Нека ти је слава прекрасни дечаче", рекла је Данијела Ратешић.

         Скупу су се обратили и Давидови пријатељи познатији као 'Дванаест величанствених'. "Господо, убили сте једног Давида, а добили хиљаде других", казала је једна Давидова пријатељица.

         Двадесетједногодишњи Бањалучанин Давид Драгичевић нестао је у ноћи са 17. на 18. март ове године, а његово тело је пронађено шест дана касније на ушћу речице Црквена у Врбас.

         Полиција је најпре саопштила да у случају смрти Драгичевића нема елемената кривичног дела, да би Окружно јавно Тужилаштво Бањалука три по месеца касније је оквалификовало смрт Давида Драгичевића као убиство.

         http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Zavrsen-skup-Pravda-za-Da...

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари