СИПА већ седам дана ћути о претњи смрћу Милораду Додику

ПОЈАВИЛА СЕ НА ПОРТАЛУ БН ТЕЛЕВИЗИЈЕ СА ПОТПИСОМ „РОМАНИЈА“

* Тек кад је на њега скренута пажња, текст – „Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца“ – био уклоњен

_____________________________________________________________

          ЈОШ није познато у фази је истрага о претњи смрћу српском члану Председништва БиХ Милораду Додику која му је 23. јула упућена са порталу БН телевизије.

         Ништа још није познато јер Агенцији за истраге и заштиту (Сипа) већ седам дана не одговара на питање докле је стигла у том `случају`.

         Одговора из Сипе нема упркос свакодневним телефонским позивима новинске агенције Срне од петка, 26. јула, као и питању које је у писаној форми прослеђено у среду, 31. јула, те данас.

         Док из Сипе данима нема чак ни основне информације о истрази, полиција Србије је за само 24 часа открила Шапчанку која је преко Твитера претила председнику Србије Александру Вучићу, те јој одредила једномесечни притвор.

         На поменутом порталу испод једног текста постављен је претећи коментар који су администратори касније уклонили.

         Под псеудонимом "Романија" објављен је текст следећег садржаја: "Вукане капу ти скидам. Да ти бог подари здравље и дуг живот. Мало је тако поштених људи. А Додика једино метак може скинути с чела РС и напаћеног народа. Молим бога да се неко нађе и да га упуца да читав народ ослободи окова и ланаца. Нема друге, изгледа".

         Тек након што су објављени текстови о упућеним претњама Додику - овај коментар је избрисан са портала БН телевизије, али је настављена истрага како би било утврђено ко је аутор.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари