Шеранић: Биће објављено за кога ће све вакцинација бити обавезна

ПРВИ ПЛАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ БИЋЕ ГОТОВ ВЕЋ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ

* Ален ШЕРАНИЋ: „Разговарамо и са Глобалном алијансом за вакцинацију и имунитет 'Габи' којa уско сарађујe са СЗО. Доста је нејасноћа када су у питању ове вакцине. Очекујемо да се обзнани да ли ће се примати у једној дози или у две, коју врсту имунитета ће оставити и на колики период

___________________________________________________________________

       КАДА је реч о вакцинама, РС ће се у оквиру европске набавке медицинских средстава и медицинске опреме прикључити набавци вакцина.

       Први план вакцинације за KОВИД-19 за РС ће бити готов наредне седмице, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

       „Вакцине ће бити обавезне за оне грађане за које проценимо да морају примити вакцину. Закон је ту врло јасан. Oни који имају контраиндикацију за овакве врсте вакцина - неће бити у обавези да је приме, али циљне групе ће дефинисати Институт за јавно здравство", појаснио је Шеранић.

       "Ми разговарамо и са Глобалном алијансом за вакцинацију и имунитет 'Габи' којa уско сарађујe са СЗО. Наравно, доста је нејасноћа када су у питању ове вакцине. Oчекујемо да се обзнани да ли ће се примати у једној дози или у две, коју врсту имунитета ће оставити и на колики период“, казао је Шеранић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари