Сенат Српске: Свим средствима се мора спречити даља неуставна трансформација БиХ

ЦВИЈАНОВИЋ: СЕНАТ ТРАЖИ И ЈЕДИНСТВО СВИХ ФАКТОРА У РС ПОВОДОМ СТРАТЕШКИ ВАЖНИХ ПИТАЊА

* Сенат РС предложио да се институције Српске, превасходно Народна скупштина, Влада, Уставни суд, АНУРС и све организације од јавног интереса, активно укључе у анализирање уставне структуре БиХ и ефеката неуставне трансформације преко пренесених надлежности

__________________________________________________________

        СЕНАТ Републике Српске закључио је данас да институције Српске на све начине, користећи сва расположива политичка и правна средства, треба да спрече било какву даљу неуставну трансформацију БиХ, изјавила је председник Републике Жељка Цвијановић.

        "Потребно је исто тако да се изради одређена анализа да се види на који начин се могу ствари у оквиру БиХ вратити оном што је уставна структура каква је успоставила данашњу БиХ, а не каква долази из евентуалних имагинација или разних тумачења", рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци након седнице Сената којом је председавала.

        Она је истакла да Сенат предлаже да се институције Српске, превасходно Народна скупштина, Влада, Уставни суд, АНУРС и све организације од јавног интереса, активно укључе у процес анализе уставне структуре БиХ и ефеката неуставне трансформације преко пренесених надлежности.

        Цвијановићева је нагласила да Сенат позива политичке факторе из Републике Српске да искажу јединство сваки пут кад се расправља или када је на дневном реду питање које је стратешки важно за Српску, јер се бави питањем њеног положаја, надлежности или статуса.

        Сједници Сената присуствовали су српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и председавајућа Већа народа Републике Српске Нада Тешановић.

        (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари