Путин не заборавља: Русија ће Српској и БиХ помоћи „медицинским материјалима“

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВАРАО СА ШЕФОМ РУСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ

* Милорад ДОДИК: „Замолио сам да помогне и да се омогући да медицинска средства и лекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против епидемије ширења вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ

_________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефоном са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим о актуелној ситуацији у којој се нашла Република Српска, БиХ, као и цели свет, изазваној пандемијом вируса корона.

        Додик је рекао Срни да се Лавров интересовао за стање у Републици Српској након епидемије вируса корона и обећао да ће Русија учинити све како би помогла у овој тешкој ситуацији.

        - Министар Лавров је обећао помоћ Русије у медицинском материјалу за Републику Српску и БиХ који је неопходан у борби против вируса корона. Замолио сам руског шефа дипломатије да помогне и да се омогући да медицинска средства и лекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против епидемије ширења вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ - истакао је Додик.

        Српски члан Председништва БиХ рекао је да је пренeо Лаврову да Република Српска и БиХ улажу максималне напоре и чине све у складу са својим могућностима да спрече ширење епидемије вируса корона.

        - Захвалио сам министру Лаврову на интересовању за ситуацијu у Српској и БиХ, као и на помоћи коју нам је Русија увијек пружала и замолио да пренесе поздраве председнику Руске Федерације Владимиру Путину који и у овим тренуцима не заборавља на Републику Српску и размишља о нама - нагласио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари