Ковачевић: Шаровићу, СДС је толико у народу да је изгубила свих 8 последњих избора

УКАЗАО ДА НОВИ ЛИДЕР СДС ЛИЧНО НАЈВИШЕ РАДИ НА ДОБРИМ ОДНОСИМА СА СДА И ИЗЕТБЕГОВИЋЕМ

* Осврћући се на Шаровићеву изјаву да СДС има легитимитет за састав новог Савета министара БиХ јер са Адилом Османовићем из СДА имају пет посланика, портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ рекао да то нажалост, према законима БиХ, може бити довољно, али да ни на који начин не може бити легитиман израз воље грађана Републике Српске, јер од 14 посланика који се бирају у Републици Српској, СНСД и његови коалициони партнери контролишу њих девет, а СДС и ПДП са СДА - пет

______________________________________________________________

         ТАЧНОСТ изјаве лидера СДС-а Мирка Шаровића да је та странка укорењена у свијести народа у Републици Српској најбоље се провјерава на резултатима избора, истакао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић и подсјетио да је СДС изгубио последњих осам избора.

         "Верујем да ће такав низ и да се настави", рекао је Срни Ковачевић.

         Он је оценио да је улога СДС-а била значајна у стварању Републике Српске, али да је једино што је сачувано од таквог СДС-а њихова добра сарадња са СДА и породицом Изетбеговић, на "чему Шаровић понајвише ради".

         За изјаву Шаровића да је став СДС-а о уласку БиХ у НАТО познат, Ковачевић је рекао да би лидер СДС то требало да образложи, јер је СДС гласао за све политике које су предвиђале пут БиХ према НАТО.

         Ковачевић је подсетио да је СДС са ПДП-ом гласао и за резолуцију о стратешком опредјељењу Републике Српске у систему одбране БиХ, која је предвиђала пут БиХ у НАТО.

         "СДС је гласао и за Закон о одбрани БиХ који је, такође, предвиђао пут БиХ у НАТО", рекао је Ковачевић.

         Према Ковачевићевим речима, став СДС-а о уласку БиХ у НАТО је познат и он говори о томе да СДС подржава пут БиХ у НАТО.

         Он је подсетио да је у Народној скупштини Републике Српске усвојена резолуција Републике Српске о војној неутралности, за коју СДС није гласао.

         "СДС никада није гласао за било какав документ који каже да БиХ не треба да буде део НАТО-а", закључио је Ковачевић.

         Осврћући се на Шаровићеву изјаву да СДС има легитимитет за састав новог Савјета министара БиХ јер са Адилом Османовићем из СДА имају пет посланика, Ковачевић је рекао да то нажалост, према законима БиХ, може бити довољно, али да ни на који начин не може бити легитиман израз воље грађана Републике Српске, јер од 14 посланика који се бирају у Републици Српској, СНСД са својим коалиционим партнерима контролишу њих девет, а СДС и ПДП са СДА пет.

         Ковачевић је рекао да нису тачне Шаровићеве тврдње да је својим очима гледао како је неко, наводно, хеликоптером СФОР-а и НАТО-а довозио 42. посланика за формирање Владе Милорада Додика 1998. године, па су, каже, сада сви у Српској у прилици да својим очима гледају како Шаровић говори неистину.

         "Тај 42. посланик, на којег Шаровић очигледно алудира, Фрањо Мајданчић пре две године дао је опширан интервју `Гласу Српске` у којем је на питање да ли је довезен хеликоптером или било како слично - одговорио да га је довезло возило УНХЦР-а с обзиром на то да је имао сломљену руку и да су приче о хеликоптерима и возилима СФОР-а и НАТО-а потпуна измишљотина и лаж СДС-а", рекао је Ковачевић.

         Он је позвао Шаровића и све друге у БиХ да се уозбиље и да схвате улогу коју су им грађани наменили, а Шаровићу су грађани на изборима јасно рекли да треба да буде у опозицији, да не може да буде било какав министар, а поготово да не може да буде председавајући Савета министара.

         "Нека ту своју улогу коју су му грађани наменили ради одговорно. Нека из опозиције покуша да помогне властима Републике Српске и структури из Српске која треба да буде у Савету министара, што сигурно, на основу гласова које је добио од грађана, не може да буде СДС", рекао је Ковачевић.

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари