Ковачевић: Не дамо да БиХ уђе у НАТО, па не треба Устав БиХ прилагођавати НАТО

„БиХ МОЖЕ ОПСТАТИ САМО У ОКВИРУ НА КОЈИ СУ ДАЛИ САГЛАСНОСТ СРПСКА И ФБиХ И ТРИ НАРОДА“

* Портпарол СНСД Радован КОВАЧЕВИЋ: Никакве реформе у БиХ више никада неће моћи да буду оправдање да Републике Српске буде мање. Ако у наредном периоду не буде воље да се БиХ врати у уставне оквирепотребно је реафирмисати право народа на самоопредељење

___________________________________________________________________

       БЕЗ обзира на пусте жеље Адила Османовића (СДА), БиХ није члан Акционог плана за чланство (МАП) и неће постати члан НАТО савеза, јер за тако нешто Република Српска никада неће дати сагласност, па самим тим не постоји апсолутно никаква потреба да се Устав БиХ мења у сладу са било каквим НАТО стандардима, изјавио је данас Срни портпарол СНСД Радован Ковачевић.

       Он је истакао да БиХ може опстати само у оквиру на који су дали пристанак њени конститутивни елементи, односно стране, Република Српска и Федерација БиХ (ФБиХ), као и суверени конститутивни народи, а то је, како каже, искључиво важећи Устав БиХ.

       "Република Српска уважава и поштује снагу и ауторитет САД и ,између осталог, управо захваљујући њиховом ауторитету и гаранцији да ће Српска бити очувана, Република Српска и јесте 1995. године у Дејтону жртвовала своју независност за мир и пристала на креирање овакве БиХ", рекао је Ковачевић.

       Ковачевић је додао и да Дејтонски споразум који је тада потписан и којим је, између осталог креиран и уставни оквир БиХ, дефинитивно представља једини оквир у којем је Српска спремна да буде саставни дио БиХ.

       "Оно што је такође јасно је и да било какве реформе у БиХ више никада неће моћи да буду оправдање да Републике Српске буде мање, као и да је, уколико у наредном периоду не буде воље да се БиХ врати у уставне оквире, у складу са повељом УН и Међународним пактом о грађанским и политичким правима, који је и саставни дио Устава БиХ, потребно реафирмисати право народа на самоопредељење", закључио је Ковачевић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари