Ковачевић: Комшић је и своју диплому и здрав разум окачио мачку о реп

НИЈЕ СЛУЧАЈНО ШТО СУ У „КОЗАРИ“ БИЛА СВА ОБЕЛЕЖЈА ВРС И СВЕ ЊЕНЕ РАТНЕ ЗАСТАВЕ

* „Република Српска никада више неће пристати на преношење надлежности на ниво БиХ, нити ће дозволити оснивање било какве нове институције са префиксом БиХ, а учиниће све да врати надлежности које су јој отете

___________________________________________________________________________

           ИЗЈАВОМ да српски члан Председништва БиХ Милорад Додик може "мачку о реп" окачити то што су Република Српска и Федерација БиХ потписници свих анекса Дејтонског споразума, хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић доказао је да је "очигледно он `мачку о реп` окачио здрав разум`", рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

           "Како другачије протумачити ту изјаву, с обзиром на то да су суштина Дејтонског споразума његови анекси од којих је један Устав БиХ у којој сви ми данас живимо", изјавио је Ковачевић Срни.

           Комшић, као неко ко је завршио Правни факултет, каже Ковачевић, требало би да зна да је у праву битнији онај у чије се име потписује од онога ко само ставља тај потпис.

           Ковачевић је нагласио да су јуче у касарни "Козара" у Бањалуци, на обележавању Дана Војске Републике Српске /ВРС/ и Дана Трећег пешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, у складу са законом била сва обележја Војске Републике Српске, укључујући све ратне заставе ВРС.

           "Ту апсолутно не постоји ништа спорно. Трећи пешадијски /Република Српска/ пук баштини традицију ВРС и то ће наставити да ради, јер је ВРС светиња за све грађане Републике Српске", истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

           Он је констатовао да је политичком Сарајеву неприхватљиво све што асоцира на Републику Српску, због чега су и уследила хистерична реаговања на изјаву српског члана Председништва БиХ Милорада Додика у вези са Дејтонским споразумом.

           "Република Српска никада више неће пристати на преношење надлежности на ниво БиХ, нити ће дозволити оснивање било какве нове институције са префиксом БиХ, а учиниће све да врати надлежности које су јој отете", поручио је Ковачевић.

           Ковачевић је подсетио да Република Српска никада није позивала на рат и да то никада неће чинити.

           "Република Српска жели мир и увек је све радила да се мир одржи. Српска само жели прилику и могућност да нам нико не оспорава наша права да се изборимо за бољи живот свих грађана", закључио је Ковачевић.

           Додик је онима који би да критикују његове изјаве и тумаче Дејтонски споразум, а да га нису ни прочитали, поручио јуче да Оружане снаге БиХ нису тековина Дејтонског споразума.

           Комшић је синоћ изјавио да Додик треба да "престане са политичким манипулацијама и правним неистинама", додајући да није тачно да је БиХ састављена од два ентитета, јер у Уставу БиХ пише да се она састоји од ентитета ФБиХ и Републике Српске, односно да нису ентитети створили БиХ, већ управо супротно.

           Комшић је рекао и да, према Закону о одбрани БиХ, припадници Оружаних снага БиХ могу носити само униформу БиХ и ниједну другу.

           (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари