Јахорина добила гондолу за 2.700 скијаша на сат, а носиће име Емира Кустурице

ПЛАНИНА-ЛЕПОТИЦА ЋЕ ПОКЛОНИТИ ПЛАЦ НОВАКУ ЂОКОВИЋУ ПО КОМЕ ЈЕ ЈЕДНА СТАЗА ДОБИЛА ИМЕ

* Вредност инвестиције је осам милиона евра. Гондола ће повезати део скијалишта Прача са делом скијалишта Пољице, а траса ће радити и када остале инсталације због временских прилика то нису у могућности

* Уз гондолу су изграђене и три скијашке стазе, уређене по ФИС стандардима, дужине пет километара, заштићене ветроуставама и прекривене системом оснежавања, а направљени су везни путеви који воде ка гондоли, те нови лифт на Пољицама, капацитета 1.200 скијаша на сат

_________________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик свечано је на Јахорини пустио у рад новоизграђену гондолу "Јавор-Партизан", дужине 1.100 метара са 36 кабина, чији је капацитет 2.700 скијаша на час.

         Додик је честитао Олимпијском центру "Јахорина" на још једном великом инфраструктурном подухвату, који олипмијску лепотицу још брже води у сам врх европских и светских ски-дестинација.

         Он је потврдио да ће институције Републике Српске и убудуће снажно подржавати развој Олимпијског центра "Јахорина", али и друге квалитетне пројекте у цијелој Републици Српској, који воде ка њеном још интензивнијем развоју и међународној промоцији.

         Председник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елез рекао је да ће гондола носити име прослављеног српског режисера Емира Кустурице, а ски стаза која прати гондолу име прослављеног српског тенисера Новака Ђоковића.

         Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да ће ова локална заједница на локалитету Јахорине поклонити плац Новаку Ђоковићу у знак захвалности за његов допринос промоцији српског спорта у свету.

         Вредност инвестиције је осам милиона евра. Гондола ће повезати део скијалишта Прача са делом скијалишта Пољице, а траса ће радити и када остале инсталације због временских прилика то нису у могућности.

         Уз гондолу су изграђене и три скијашке стазе, уређене по ФИС стандардима, дужине пет километара, заштићене ветроуставама и прекривене системом оснежавања, а направљени су везни путеви који воде ка гондоли, те нови лифт на Пољицама, капацитета 1.200 скијаша на сат.

         Осим Додика, присутнима су се на церемонији отварања гондоле обратили и директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић, председник Надзорног одбора Центра Недељко Елек, специјални гост Срђан Ђоковић, отац прослављеног тенисера Новака Ђоковића, као и представник компаније "Лајтнер", извођача радова.

         У оквиру свечаног отварања гондоле, на Јахорини је организован вечерњи концерт Саше Матића.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари