И социјалисти и ДНС одбили Шаровићеву понуду да уђу у „сарајевску коалицију“

ДНС: НЕ ОКРЕЋЕМО ЛЕЂА СНСД, НЕЋЕМО ДА ЗБОГ НЕКОЛИКО ПОЗИЦИЈА УПРОПАСТИМО САРАДЊУ У СРПСКОЈ

* Живко МАРЈАНАЦ, потпредседник СП: „Ми смо у коалицији СНСД-ДНС-СП.  Да би се уопште разговарало о томе, морали бисмо донети другу одлуку, али сумњам да би та друга одлука могла проћи у СП-у. То би било потпуно одустајање од онога што смо градили у протеклих 10 или 15 година“

___________________________________________________________________

         НЕЋЕ бити ништа од „сарајевске коалиције“ коју је Мирко Шаровић, нови лидер СДС, Понудио Социјалистичкој партији и ДНС.

         Упркос томе што је обећао да ће ДНС-у и СП-у препусти све челне положаје у власти на нивоу БиХ!

         Из обе странке су му поручили да су свог коалиционог партнера већ изабрали.

         Један од функционера ДНС рекао је бањалучким „Независним новинама“:

         „Никаквих разговора са СДС-ом није било и није реално да сада, када је мало релаксирана ситуација СНСД-а и ДНС-а на нивоу Републике Српске, окренемо леђа СНСД-у и зарад неколико позиција упропастимо сарадњу у Републици Српској“.

         Живко Марјанац, потпредседник СП-а, на исту тему је рекао новинској агенцији Срна:

         „Ми смо у коалицији СНСД-ДНС-СП. Да би се уопште разговарало о томе, морали бисмо донети другу одлуку, али сумњам да би та друга одлука могла проћи у СП-у. То би било потпуно одустајање од онога што смо градили у протеклих 10 или 15 година".

         Марјанац је чак нагласио да СДС и његови партнери не могу доћи до већине на нивоу БиХ и да власт треба да формирају странке које су добиле највећу подршку на изборима.

         И у случају да СДС дође до Савета министара БиХ, због четири делегата СНСД-а од укупно пет из Републике Српске, ниједна одлука не би могла да прође у Дому народа парламента БиХ.        

         Истог мишљења је и Ненад Стевандић, председник Уједињене Српске, који председава Српским клубом у Представничком дому парламента БиХ, у којем се налазе по један посланик ДНС-а и СП-а. Он посебно наглашава:

         „Мислим да Шаровић не може имплементирати Бакирове (Изетбеговић) идеје, јер смо ту игру прокужили. Шаровић тактички сваких неколико дана изјави нешто, али од учешћа СДС-а у власти на нивоу БиХ неће бити ништа“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари