Додик и владика Сергије на божићном пријему у бањалучкој касарни „Козара“

ДОМАЋИН ПРИЈЕМА БИО ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ БиХ МИРКО ОКОЛИЋ

* Српски члан Председништва БиХ нагласио да ће РС истрајавати на војној неутралности и указао да Валентин Инцко критикује Српску да би се „додворио муслиманима“

__________________________________________________________________

        РЕПУБЛИКА Српска ће истрајати на политици војне неутралности иако је свесна да су бошњачка и хрватска компонента за улазак БиХ у НАТО, рекао је данас Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, током божићног пријема у бањалучкој касарни „Козара“.

        Додик је додао да РС не сме да заборави НАТО бомбардовање и бацање осиромашеног уранијума, те је поновио да се у БиХ мора градити мир који је основа просперитета свима који ту живе.

        Подсетио је да су сви српски представници у БиХ обавезни да поштују ставове Народне скупштине РС, те је поновио став да РС наставља да слави 9. јануар као Дан Републике.

        Додик је на прес-конференцији након пријема рекао да је РС формирана 1992. године с намером да буде независна држава, али да је Дејтонским споразумом пристала да то редукује.

        Нагласио је да је "Дејтоном предвиђено да ентитети садрже државност, те је критиковао високог представника Валентина Инцка да критикује РС како би се додворио муслиманима".

        Нагласио је да поздравља помоћ Србије Српској уз напомену да су то чинили сви председници Србије у складу с својим могућностима.

        Мирко Околић, заменик министра одбране БиХ, рекао је да ће од свих српских представника тражити да заштите интересе Срба који раде у МО али не на штету друга два народа, те да је Божић време мира и порука суживота свима.

        Свечаним дочеком српског члана Председништва БиХ, у бањалучкој касарни "Козара" данас је почело обележавање православног Божића.

        Заменик министра одбране БиХ Мирко Околић домаћин је божићног пријема у касарни "Козара", који је организовала Команда Шесте пјешадијске бригаде са командама и јединицама Оружаних снага БиХ.

        Пријему су присуствовали министри у Влади Републике Српске, директор Полиције Српске Дарко Ћулум, представници Оружаних снага БиХ, Трећег пешадијског /Република Српска/ пука, Министарства унутрашњих послова Српске, Народне скупштине и других институција Републике Српске, удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, заједничких институција БиХ, као и мировних снага и дипломатског кора у БиХ, представници ЕУФОР-а, те личности из јавног живота Републике Српске и БиХ.

        Претходно је Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије у војној капели Светих мученика јасеновачких одслужио је Свету архијерејску литургију.

        https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-RS-ce-istrajati-na-politici-vojne-neutralnosti/578122

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари