Додик: БиХ да добије помоћ ЕУ, али без условљавања и централизације

ВИШЕЧЛАНОЈ ПОРОДИЦИ МИРЧИЋ УРУЧИО 11.000 КМ ПОМОЋИ, А КЕКИЋИМА – 5.000    

Са породицом Милене Мирчић

* Поводом 250 милиона европске помоћи за отклањање последица епидемије вируса корона: Лаж је да БиХ добија средства или кредит и да их враћа - ентитети враћају новац и шта има неко да преговара у име Републике Српске?!“

* Породици МиленеМирчић српски члан Председништва БиХ уручио је 11.000 КМ за завршетак породичне куће: „Све што је потребно биће урађено за ову породицу тако да се у наредних месец и по до два могу уселити у свој нови дом. Такође, урадићемо и део асфалта према њиховој кући, а деца која заврше школу добиће и посао

* Ранко Кекић захвалио Додику и институцијама Републике Српске на помоћи: „Ово је веома значајно за моју породицу како бисмо решили проблеме са којима се суочавамо. Боримо се на различите начине, а верујем да ћу ускоро добити и посао чиме би наша борба била олакшана“

_________________________________________________________________

       РЕПУБЛИКА Српска није одговорна што БиХ није добила 250 милиона евра европске помоћи за решавање последица епидемије вируса корона, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       „Тај новац припада и Републици Српској. Међутим, ако су мислили да све треба централизовати, онда то не долази у обзир“, рекао је Додик новинарима.

       Он је истакао да Република Српска не прихвата да се путем централизације додељује помоћ већ је указао да постоје правила која треба да се поштују.

       „Верујем да ћемо добити средства ЕУ, а Република Српска мора да буде видљива у свему. Лаж је да БиХ добија средства или кредит и да их враћа, јер је познато да ентитети враћају новац и шта има неко да преговара у име Републике Српске“, рекао је Додик.

       Он је, иначе, данас уручио помоћ за десеточлану породицу Мирчић у бањалучкој Месној заједници Бронзани Мајдан, те вишечлану породицу Кекић у бањалучкој Месној заједници Стратинска .

       Породици Мирчић уручио је 11.000 КМ за завршетак породичне куће.

       „Све што је потребно биће урађено за ову породицу тако да се у наредних месец и по до два могу уселити у свој нови дом. Такође, урадићемо и део асфалта према њиховој кући, а деца која заврше школу добиће и посао", рекао је Додик новинарима.

       Он је истакао да друштво у целини мора водити рачуна о вишечланим породицама које су непроцењиво богатство.

       Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да се Република Српска суочава са демографским проблемима и да је због тога важно водити рачуна о породицама које имају више деце.

       Милена Мирчић, мајка која има седам кћерки и два сина, захвалила је Додику на помоћи и изразила уверење да ће ускоро уселити у нову кућу.

       „Од велике важности је да уђемо у своју кућу, јер смо подстанари. Деца су добри ученици, неки од њих и студирају и верујем да ће некада добити посао“, рекла је Мирчићева.

       Истовремено је српски члан Председништва БиХ породици Кекић уручио пригодну помоћ и 5.000 КМ за изградњу породичне куће.

       Навео је да је он донирао 2.000 КМ, да је 2.000 из кабинета председника Републике Српске Жељке Цвијановића и 1.000 из кабинета градоначелника Бањалуке Игора Радојичића.

       „Драго ми је што видим богату породицу која има пет синова. Решићемо им питање завршетка изградње породичне куће, а домаћин породице ће почети да ради у 'Електро-Крајини'", рекао је Додик.

       Он је најавио да ће бити завршен и дио пута у Месној заједници Стратинска.

       Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је нагласио да је видљива пажња за вишечлане породице у Републици Српској свих нивоа власти.

       „Град Бањалука на различте начине покушава да подржи вишечлане породице. Разматрамо да од 1. септембра уведемо субвенције за превоз средњошколаца, а биће и социјалних олакшица за воду", додао је Радојичић.

       Домаћин Ранко Кекић захвалио је за Додику и институцијама Републике Српске на помоћи.

       „Ово је веома значајно за моју породицу како бисмо решили проблеме са којима се суочавамо. Боримо се на различите начине, а верујем да ћу ускоро добити и посао чиме би наша борба била олакшана“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари