Бик Медоња другу годину узастопно победник Грмечке кориде на Поповића брду

 ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ - САМО ЈЕДНА БОРБА, А НИЈЕ БИЛО НАРОДНОГ ЗБОРА НИ МУЗИКЕ

* Председник организационог одбора 248. Грмечке кориде Милан Поповић рекао да се та манифестација дуже од 20 година одржава на Поповића брду и да су се на овакав корак одлучили будући да је реч о традицији која ће ускоро прославити своја и два и по века

_________________________________________________________________

       БИК Медоња, власника Јовице Штикавца из Будимлић Јапре, победник је овогодишње Грмечке кориде која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке.

       Медоња је, као прошлогодишњи победник, био учесник једине борбе бикова којом је данас симболично одржана 248. Грмечка корида.

       Осмогодишњи Медоња, тежак 1.098 килограма, у занимљивој бодљавини био је бољи од бика Бикана, власника Милана Галића из Мркоњић Града.

       "Медоња је до сада имао петнаестак борби и овде је успешно одбранио титулу прошлогодишњег победника, па му је додељен прелазни пехар Коридарског савеза Републике Српске", рекао је његов власник Јовица Штикавац.

       Председник Коридарског савеза Републике Српске Милан Галић, који је власник другог бика учесника данашње кориде, рекао је да је у договору са Организационим одбором одлучено да Грмечка корида ове године буде одржана у што мањем броју и без публике.

       "Борба је била достојна онога што смо данас желели да учинимо, а то је да наставимо традицију грмечких корида и Медоња је потпуно оправдано понео титулу и шампиона тешке категорије Републике Српске", истакао је Галић.

       Председник Организационог одбора 248. Грмечке кориде Милан Поповић рекао је да се ова манифестација дуже од 20 година одржава на Поповића брду и да су се на овакав корак одлучили будући да је реч о традицији која ће ускоро прославити и два и по вијека постојања.

       "Сматрали смо да је то тако вредна традиција коју не треба прекидати и традиција коју би неке веће европске земље искористиле за своју промоцију и представљање свету као традицију ненадмашну на овим просторима", рекао је Поповић.

       Он је додао да верује да ће уз помоћ власти Републике Српске овај велики јубилеј за двије године бити обележен на достојанствен начин.

       "Ове године смо хтели да по сваку цену не прекинемо традицију и будући да смо се окупили у минималном броју, верујемо да нећемо допринети ширењу вируса корона", рекао је Поповић.

       Осим страствених коридара и власника бикова, данас на Поповића брду није било публике, пригодног народног збора и музике.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари