Вимблдон: Федерер ће морати да промени патике

СЛИЧНА СИТУАЦИЈА ЈЕ И СА ПАТИКАМА СЕРЕНЕ ВИЛИЈАМС

        Актуелни шампион и један од тројице рекордера по броју освојених титула на Вимблдону, прекорен од организатора због неадекватне обуће.

       Модна полиција на теренима Ол Ингланд клуба има пуне руке посла...

       Роџер Федерер мораће да промени патике за меч другог кола трећег грен слема у сезони. Тако су одлучили организатори најстаријег тениског турнира на планети.

       Правила су правила и она су једнака за све! Тако кажу Енглези.

       Швајцарцу није помогла ни чињеница да је актуелни шампион Вимблдона, као ни то да је уз Вилијама Реншоа и Пита Сампраса рекордер по броју освојених пехара у синглу (укупно седам).

       У правилнику јасно стоји да играчи од главе до пете морају да буду обучени у бело, а Федерерове патике, иако им је основна боја бела, имају флуоресцентан наранџасти ђон, што одудара од приписаних норми везаних за гардеробу тенисера приликом мечева.

       На Ол Ингланд клубу нису били спремни на компромис са једним од најбољих играча света свих времена, који се после првог кола нашао у групи кажњених играча због кршења правила облачења.

       За изглед Федерера већ годинама се брине уредница чувеног модног магазина Вог, Ана Винтур и Швајцарац са својом пријатељицом из Енглеске строго води рачуна о томе шта ће да има на себи приликом наступа на турнирима, посебно на Вимблдону. Роџер на лондонском турниру увек има посебну обућу дизајнирану од стране компаније „Најк“. Познати произвођач спортске опреме има вишегодишњи уговор са тенисером вредан око 10 милиона долара.

       Лого „РФ“ на „Најк“ производима већ годинама је присутан, а на овогодишњој линији „саилор-боy“ присутна је и јарка наранџаста боја.

       Слична ситуација је и са патикама Серене Вилијамс. Код ње је наранџаста боја на препознатљивом логоу америчког спортског бренда и на бочним деловима ђона. Претпоставља се да је Американка опоменута, као и то да ће и она морати да мења обућу за меч другог кола.

       Нема шта, Енглези се држе традиције, а правила су за све иста, било да је реч о шампионима или тенисерима који објективно имају споредне улоге на теренима Вимблдона.

ПРАВИЛА О БОЈАМА НА ВИМБЛДОНУ

       Традиционалне боје Вимблдона су тамнозелена и љубичаста, али су сви тенисери обавезни да буду одевени у беле боје. Играчи на опреми смеју да имају и друге боје, али благо наглашене на ситним детаљима, које никако не смеју да асоцирају на неки бренд. Мартина Навратилова је на турнир 1982. била обучена тако да подсећа на „Ким“ цигарете, због чега је била кажњена.

       Судије, дечаци и девојчице који скупљају лопте до 2005. морали су да носе зелену одећу, али су, почевши од 2006, дужни да буду обучени у тегет и крем одела дизајнираних од стране америчког дизајнера Ралфа Лорена.

       На тај начин се први пут у историји одустало од вимблдонског дизајна, а уговор са Поло Ралф Лорен истиче крајем 2015. године.

Смернице за тенисере код облачења:

       - Да им одећа нема већих површина обојених у друге боје осим беле.

       - Мало или без тамних и јарких боја

       - Без флуоресцентних боја

       - Да одећа буде наклоњена пастелним бојама (нежни тонови)

       - Да задњи део мајице буде потпуно беле боје

       - Да шорц и сукњице буду потпуно беле боје

       - Сви остали одевни предмети, укључујући капе, чарапе, патике, да буду претежно беле боје.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари