Вимблдон: Ђоковић иде даље без „ожиљака“

ИАКО 156. НА АТП ЛИСТИ, РЕЈНОЛДС ЈЕ УСПЕО

ДА ОДВЕДЕ НОВАКА ЂОКОВИЋА У „ТАЈ БРЕЈК“ ПРВОГ СЕТА

         Новак Ђоковић - Боби Рејнолдс 3:0 у мечу другог кола Вимблдона, одиграног на Централном терену, али под затвореним кровом, због кише која је почела да пада током поподнева.

         Најбољи тенисер света морао је да се помучи како би повео са 1:0, да би остатак меча прошао много лакше по њега.

         Рутински је стигао до коначних 7:6 (7:2), 6:3, 6:1 и у петак би требало да сазна име свог следећег ривала. То ће бити Француз Жереми Шарди, именован за 28. носиоца, или Немац Јан Ленард Штруф (резултат у тренутку прекида 6:2, 5:7, 1:2).

         Против Шардија, који му је вршњак (26), има најубедљивији могући скор - 6:0 у победама, 14:0 у сетовима, док се са двадесеттрогодишњим Штруфом (115. на свету) није састајао.

         Под претпоставком да ће и ту препреку прескочити без много муке, Ђоковић ће у осмини финала имати први озбиљнији тест, у виду Фелисијана Лопеза или Томија Хаса.

         Како је текао меч са Рејнолдсом може се наслутити и из чињенице да је први сет трајао 52, а други и трећи заједно - 62 минута. Новак је до трећег сета имао низак проценат реализације брејк шанси (0/4 у првом, 2/9 у другом) и то је главни разлог што се Американац неочекивано дуго држао у резултатском „егалу“.

         Умео је српски тенисер да се оклизне или направи за њега атипичну грешку баш када је требало да освоји важан поен, али генерално је то био користан меч за њега. Не превише напоран, али свакако није био ни лак.

         „Под кровом је мало другачије, услови су такви да се игра спорије него на отвореном, али временом сам успео боље да се адаптирам“, рекао је Ђоковић одмах након меча.

         Упитан шта му је пролазило кроз главу при резултату 6:6 у првом сету, одговорио је да се само фокусирао на своју игру и покушао да уради све што је требало - тактички и играчки, да би добио тај сет.

         „Када сам повео 1:0, осетио сам се ментално растерећенијим и било ми је лакше да играм“.

         На питање чиме у овом тренутку још није задовољан, истакао је да у принципу нема крупних замерки на оно што пружа на терену.

         „Игра је ту, можда би требало да поправим неколико ствари, рецимо, реализацију брејк лопти. Све у свему, Рејнолдс је добро сервирао, пружио ми је солидан отпор и мислим да ћу имати шта да извучем из овог меча“.

         Пре Новака, који би следећи меч требало да игра у суботу, пласман у четврто коло пробаће да оствари Виктор Троицки, који се у петак на Терену број 1 састаје са Михаилом Јужњим. Ако не буде кише, тај окршај би могао да почне између 18 и 19 часова по нашем времену.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари