Виландер: Кирјос може да освоји Вимблдон

АКО СУ НА ТЕРЕНУ РОЏЕР ФЕДЕРЕР И НОВАК ЂОКОВИЋ,

ОН ЈЕ СПОСОБАН ДА ОКРЕНЕ СВЕ НА СВОЈУ СТРАНУ

Матс Виландер

        Бивши шведски тенисер Матс Виландер сматра да Ник Кирјос из Аустралије има реалне шансе да освоји овогодишњи Вимблдон.

        Виландер је истакао да млади момак из Канбере има способност да окрене публику на своју страну.

        „Ник Кирјос можда освоји Вимблдон ове године. Мислим да може да догура веома далеко и начини штету другим тенисерима. Нико не зна како ће играти. Не можете рећи да Кирјос неће освојити ове године јер када год је то потребно, он одигра сјајно. Има само 19 година и нема тог нивоа, те висине до које он не може скочити. Он само гледа противника са друге стране мреже и каже: ’Ок, морам да победим овај меч’ и пронађе начин да то уради“, рекао је Виландер.

        „Ник Кирјос ће можда бити најбољи играч у историји када заврши каријеру. Има оружја и веру у своју игру. Шта ће Роџер Федерер и остали врхунски играчи радити када он почне да прави циркус на терену и одједном привуче све гледаоце на своју страну. Одједном, на Централном терену Вимблдона је 15.000 против њих, осим ако можда ложе у којој се налазе противнички тренери. Наравно, ако не игра против Ендија Марија. Али, ако су на терену Роџер Федерер и Новак Ђоковић, он је способан да окрене све на своју страну. Будите веома опрезни када га отписујете“.

        Он сматра да Аустралијанац има игру за траву, што је доказао прошле године када је избацио Рафаела Надала у четвртом колу.

        „Мислим да има игру за траву - играо је четвртфинале овде, али и на Аустралијан опену. Неће бити срећан новим четвртфиналем, то ћу вам рећи. Мора да дође најмање до полуфинала ако уопште жели да буде насмејан због тениса. Мислим да ће бити веома, веома разочаран, можда и са Вимблдона оде као играч са највише разочарања, уколико не освоји титулу. Зашто? Јер има 19 година, не плаши се, има игру и то је доказао. Чак је победио и Федерера на шљаци“, додао је бивши број један.

        Швеђанин је истакао да већ у овим годинама можемо очекивати Ника како подиже трофеј на Грен слему.

        „Не постоји разлог зашто не би имао самопоуздања да освоји. Једини је можда што никада до сада није подигао трофеј и не зна какав је то осећај. Нисам био уплашен када сам освојио са 17-18 година. Ни Борис Бекер, такође. Када је Бекер тријумфовао са 17 година већ смо имали много озбиљних тенисера - Џон Мекинро је играо сјајно, Иван Лендл такође, Стефан Едберг је играо сјајно, ја сам играо сјајно“, закључио је Виландер.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари