Вавринка: Пораз од Новака у Мелбурну кључан

У ТОМ ТРЕНУТКУ ТО ЈЕ БИО ТЕШКО ЗА МЕНЕ,

АЛИ САМ ПОСЛЕ ТОГА СТЕКАО ДОСТА ПОЗИТИВНОГ

Станислас Вавринка

         Ако би се бирала најбоља партија неког играча на досадашњем делу Ју-Ес опена онда би то био меч Станисласа Вавринке против Ендија Мареја.

         Дуго година други рекет Швајцарске је коначно изашао из сенке Роџера Федерера демолирао Британца ушао у своје прво грен слем полуфинале, а изгледа да не жели ту да се заустави.

         - Осећам се сјајно. Стварно сам срећан. Невероватно је да сам у првом грен слем полуфиналу и то после победе над браниоцем титуле. Мареј је велики шампион, освојио је Вимблдон, прошле године Њујорк, а успео сам да га срушим у три сета - каже Станислас Вавринка.

         Још једном је Швајцарац објаснио начин на који је играо меч каријере.

         - Фокусирао сам се на своју игру. Није било лако због јаког ветра, али форсирао сам своју игру, а то је да будем што више агресиван, излазио сам на мрежу и волејом решавао неке поене.. Познато је да Мареј игра дефанзивни тенис и покушао сам да га што више отерам од основне линије. Имао сам потпуну контролу, али бојао сам се да се меч може лако окренути, што се на моју срећу није испоставило тачним.

         Управо дуел против Новака Ђоковића у Аустралији је прекретница у каријери Вавринке, који је тада осетио да може да игра са најбољима.

         - Меч против Ђоковића у Аустралији је један од кључних за мене. У том тренутку то је био тежак тренутак за мене, али сам после тога стекао доста позитивних ствари. Играо сам у Мелбурну боље него икада и то је било важно за мене. Када играм добар тенис знам да ће резултат доћи.

         Да су велики пријатељи земљаци Роџер Федерер и Станислас Вавринка може се закључити и из следећих речи Швајцарца.

         - Роџер ми је много помогао у каријери, а послао ми је одмах и поруку после меча са Марејом. Не могу да вам кажем шта је написао, јер је то приватна ствар - констатује Станислас Вавринка.

САРАДЊА СА НОРМАНОМ ПУН ПОГОДАК

         Тренер швајцарског тенисера је Магнус Норман, којем иду велике заслуге за напреак Вавринке.

         - Радимо одличан посао. Он је добар тренер, што је очигледно. Ми смо почели да сарађујемо у априлу и већ смо заједно остварили неке невероватне резултате. Магнус је сјајн момак , он познаје стварно добро тенис. Био је добар играч, а одличан је и тренер савршен за мене- прича Станислас Вавринка.

         Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари