USSA: Новак најбољи спортиста света у 2014.

РУСКА ТЕНИСЕРКА МАРИЈА ШАРАПОВА НАЈБОЉА СПОРТИСТКИЊА ГОДИНЕ

У СВЕТУ ПО ИЗБОРУ АМЕРИЧКЕ СПОРТСКЕ АКАДЕМИЈЕ

Новак Ђоковић и Марија Шарапова

        Први тенисер света Новак Ђоковић проглашен је за најбољег спортисту света у 2014, у избору Америчке спортске академије (USSA).

        Ђоковић је победио у трци за најбољег спортисту читав низ звезда - Лионела Месија, Флојда Мејведера, Рафаела Надала, Рорија Мекилроја и Пејтона Менинга.

        USSA је за најбољу спортисткињу изабрала руску тенисерку Марију Шарапову.

        Најбољи српски тенисер је други пут изабран за светског лауреата, после 2011. године.

        - Академија с поносом објављује да су тенисер из Србије Новак Ђоковић и руска тенисерка Марија Шарапова најбољи спортиста и спортисткиња године у свету - саопштила је USSA.

        Како је наведено у образложењу, Ђоковић је освојио четврту титулу на завршном Мастерсу у Лондону, а пре тога је освојио своју другу титулу на Вимблдону, што му је седми грен слем трофеј у каријери.

        - Српска тениска звезда је четврти играч у историји, уз Ивана Лендла, Пита Сампраса и Роџера Федерера, који је четири и више пута проглашен за светског шампиона, у избору Међународне тениске федерације (ITF) - наводи се у саопштењу USSA.

        Ђоковић и Шарапова су добили највећи број гласова на „он лајн” гласању које је на сајту USSA спроведено од 1. до 24. децембра.

        Други у конкуренцији мушкараца је кенијски маратонац Денис Кимето, нови светски рекордер који је први оборио границу испод 2:03 сата, резултатом 2:02,57 сата, на Берлинском маратону.

        Друга спортисткиња света у избору USSA је атлетичарка из Етиопије Гензебе Дибаба, којја је у року од 15 дана оборила три светска рекорда на средњим пругама.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари