US Open: Виктор у 2. колу, Јанко елиминисан

У СРЕДУ ЋЕ НА ТЕРЕН ЂОКОВИЋ ПРОТИВ ХАЈДЕР-МАУРЕРА,

И ЈОВАНОВСКИ ПРОТИВ КРИСТИНЕ МЛАДЕНОВИЋ

Виктор Троицки

  • Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло Отвореног првенства САД, док Јанко Типсаревић није успео да избори пласман у наредну фазу

        Троицки је са 7:5, 6:4, 6:3 савладао младог француског тенисера Франсеса Тијафоа, док је Типсаревић након више од три сада игре поражен од Шпанца Гиљерма Гарсије Лопеса са 6:7 (4), 6:4, 6:4, 3:6, 1:6.

        Троицки је одиграо солидан меч, победом над 18-годишњим Французом прекинуо низ од шест пораза и на тај начин уписао први тријумф још од трећег кола Вимблдона.

        Тијафо је Троицком пружао солидан отпор до средине другог сета, међутим, за бољи резултат није имао снаге, а и српски тенисер је од тог тренутка био знатно сигурнији на свој сервис, те је после нешто више од два сата изборио пласман у друго коло, где ће се састати са Американцем Раџивом Рамом, 88. тенисером света на ATP ранг листи.

        У мечу између Типсаревића и Гиљерма Гарсије-Лопеса виђена је велика борба и доста преокрета, али је Шпанац, 31. тенисер света, на крају изашао као победник. Он ће се у другом колу састати са Французем Николом Мауом.

        У среду ће се на теренима Ју-Ес опена од српских тенисера појавити Новак Ђоковић, који игра свој меч другог кола против Аустријанца Андреаса Хајдер-Маурера, Филип Крајиновић, који се састаје са Шпанцем Давидом Ферером, а у женској конкуренцији Бојана Јовановски, којој ће противница у другом колу бити Кристина Младеновић из Француске.

        Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари