US Open: Новак у 2. колу на незгодног Веселог

ЧЕХ ГА ЈЕ У АПРИЛУ СЕНЗАЦИОНАЛНО ЕЛИМИНИСАО У ДРУГОЈ РУНДИ МАСТЕРСА У МОНТЕ КАРЛУ

Новак Ђоковић

        Новак Ђоковић успешно је пребродио прво коло на US Open-у, где брани прошле године освојену титулу.

        Савладао је Јержија Јановица у четири сета - 6:3, 5:7, 6:2, 6:2.

        Најбољи тенисер света признао је да није одиграо на највишем нивоу и да још увек има проблема са ручним зглобом, који му је задавао муке и током Олимпијских игара.

        Ђоковић је на првом дуелу у Њујорку затражио и медицински тајм-аут. Ипак, објаснио је да ситуација није алармантна.

        „То је било само превентивно. Све је у реду“, рекао је српски тенисер после победе.

        Новак ће у другој рунди имати нови изазов, јер ће играти против Јиржија Веселог, можда и јединог активног играча са којим има негативан скор.

        Весели је направио велико изненађење на мастерсу у Монте Карлу у априлу, када је елиминисао Ђоковића у другом колу и задао му први пораз на старту неког турнира још од 2013. године.

        Јиржи Весели је победом у другом колу мастерса у Монте Карла, на којем је Новак Ђоковић бранио титулу, постао први играч ван топ 50 који је задао пораз најбољем играчу света још од 2007. године.

        Весели, који је тренутно 49. на ATP листи, а тада је био 55. на свету, победио је Ђоковића у њиховом првом међусобном одмеравању снага, резултатом 6:4, 2:6, 6:4.

        Чех је, за разлику од тог меча, на старту такмичења на US Open-у, много теже савладао прву препреку. Њему је било потребно скоро четири сата да победи Индијца Сакета Миненија - 7:6, 4:6, 2:6, 6:2, 7:5.

        „У питању је друга подлога, другачије околности“, рекао је Ђоковић о једином дуелу са Веселим.

        Упркос свему признаје да је Чех озбиљан противник.

        „Ипак, Весели заслужује поштовање. У питању је тенисер који покушава да се пробије. Направио је име и у последњих неколико година игра добро. Има добру игру, снажан сервис, одличан форхенд и сјајно се креће за своју висину... Видећемо“, поручио је први рекет света пред дуел са 198 центиметара високим Чехом, који би требало да буде одигран у среду поподне по средњеевропском времену.

        Новак Ђоковић је два пута у Њујорку освајао трофеј, прошле године и 2011, шест пута је играо финале, а ово му је 13. учешће на US Open-у. На другој страни шест година млађи Весели четврти пут се такмичи у Њујорку, а најбољи резултат остварио је прошле године, када је догурао до трећег кола, а затим предао меч Џону Изнеру у трећем сету.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари