Троицком истекла суспензија, креће од нуле

У ТРЕНУТКУ СУСПЕНЗИЈЕ БИО ЈЕ 53. НА СВЕТУ, А САДА НА АTP ЛИСТИ

ЗАУЗИМА 842. МЕСТО СА САМО 20 БОДОВА

Виктор Троицки

Виктор Троицки од уторка поново има право да игра званичне мечеве. Истекла му је једногодишња суспензија Светске тениске федерације (ITF).

           Српски репрезентативац тврдио је да му је особа задужена за допинг контролу рекла да нема потребе да даје крв, јер се тог дана лоше осећао.

           Међутим, независни суд је закључио да службеник за допинг контролу нема право да га саветују и да га није уверавала ни у шта.

           Троицки је према њиховом налазу прекршио правила и одредио му казну од 18 месеци, почев од 25. јула 2013. године. Такође одузети су му новац и бодови освојени у Кнежевини.

           На ову одлуку, Србин се зажалио Суд за спортску арбитражу у Лозани (CAS). У новембру прошле године овај суд је одлучио да Троицком смањи суспензију са 18 на 12 месеци.

           Од уторка 28-годишњи Београђанин отвара ново поглавље. Креће практично од нуле. У тренутку суспензије био је 53. на свету, а сада на АTP листи заузима 842. место са само 20 бодова.

           На терен се враћа на турниру у Умагу следеће недеље. Од организатора је добио вајлд карту. На истом је одиграо и последњи дуел пре него што је суспендован. Савладао га је Шпанац Томи Робредо.

           После такмичења у Хрватској, Виктор ће учествовати на челинџерима, јер због тренутног ренкинга неће моћи да игра на турнирима из серије 250, 500 или 1000. Некада 12. тенисера света чека тежак пут у покушају да се у што скорије време врати међу 100 најбољих на планети.

           Спортски журнал
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари