Тениски краљ се са Јеленом Ристић венчао на Краљичиној плажи

ЦРКВЕНО ВЕНЧАЊЕ - У УСКОМ КРУГУ ЧЛАНОВА ПОРОДИЦЕ И ПРИЈАТЕЉА -БИЋЕ 12. ЈУЛА, ПО ЗАВРШЕТКУ ЛЕТЊЕГ ПОСТА

  • Новаку кум био његов друг из детињства, фудбалер Сервета Невен Марковић. Венчање обезбеђивао велики број припадника приватног обезбеђења, а са стране мора, младенце и званице чувала је црногорска полиција са глисерима
  • Новак Ђоковић и Јелена Ристић су се упознали у средњој школи, заједно дуже од осам година и да прво дете очекују крајем године
  • Колико се рачуна водило о приватности, сведочи чињеница да нико од гостију није био у прилици да забележи тај тренутак, јер су свима приликом доласка на плажу одузети мобилни телефони и фотоапарати
  • Једино је британски магазин „Hello” добио ексклузивно право да извештава са венчања. Новак је раније рекао да му је „Hello” платио 500.000 евра за ексклузивно право на фотографије са венчања, а та сума биће, како је обећао, уплаћена у хуманитарне сврхе
  • Међу званицама: Марија Шарапова, Ненад Зимоњић, Борис Бекер, Јанко Типсаревић, Виктор Троицки…
  • НОВАК Ђоковић и Јелена Ристић венчали су се данас на Светом Стефану. Судбоносно „да” младенци су изговорили на Краљевој плажи, на платоу поред виле Милочер.

         Дугогодишња девојка првог рекета Србије и света узела је презиме свог супруга. Новаку је кум био друг из детињства, фудбалер швајцарског „Сервета”, Невен Марковић.

         Како преноси Радио телевизија Црне Горе, гламорузно венчање, које многи медији називају „свадбом века”, одржано је у парку поред Виле Милочер, у посебно направљеној мермерној куполи.

         Време, на жалост, није ишло на руку младенцима, будући да је данас на црногорском приморју било облачно, а повремено је падала и слаба киша.

         Црквено венчање уследиће 12. јула, по завршетку летњег поста и биће уприличено у уском кругу чланова породице и блиских пријатеља.

         Колико се рачуна водило о приватности, сведочи чињеница да нико од гостију није био у прилици да забележи тај тренутак, јер су свима приликом доласка на плажу одузети мобилни телефони и фотоапарати.

         Званицама је, такође, наглашено да информације о венчању не откривају, јер на тај начин чувају ексклузивност материјала.

         РТЦГ наводи да је венчање обезбеђивао велики број припадника приватног обезбеђења, а са стране мора, младенце и званице чувала је црногорска полиција са глисерима.

         Прилаз туристичком комплексу „Аман” блокиран је већ трећи дан, а према појединим најавама, тако ће бити до 12. јула.

         Велики број домаћих и страних новинарских екипа већ данима опседа улаз града-хотела Свети Стефан, како би сазнали детаље венчања.

         Међутим, једино је британски магазин „Hello” добио ексклузивно право да извештава са венчања.

         Ђоковић је раније рекао да му је „Hello” платио 500.000 евра за ексклузивно право на фотографије са венчања, а та сума биће, како је обећао, уплаћена у хуманитарне сврхе.

         Церемонији је претходила велика журка која је организована синоћ и трајала је до касно у ноћ, а госте су забављали Лена Ковачевић и Жељко Самарџић.

         Међу гостима је и легендарни тенисер и Новаков тренер, Борис Бекер. Сви гости младеначког пара, осим музичара који бораве у хотелу „Маестрал”, смештени су у ризорту „Аман”, чији власник је са својом супругом међу Нолетовим гостима на главној свадбеној церемонији.

         Хотел „Аман” је затворен од јуче за остале посетиоце, а тек ће од недеље поново бити на располагању новим гостима. По жељи младенаца гости не би требало да доносе поклоне, већ да донирају новац у хуманитарне сврхе.

         Светски тенисер број један, који је титулу на Вимблдону посветио будућој жени и детету, рекао је новинарима да ће „сада затворити тениско поглавље на неко време”.

         „Пуно лепих тренутака је преда мном: брак, постаћу отац за неколико месеци... Уживаћу у времену са мојом породицом и мојом будућом супругом”, поручио је Ђоковић после Вимблдона.

         На планини изнад Светог Стефана је, поводом Ђоковићевог венчања, постављена порука ”Имао се рашта и родити”, речи владике, владара и песника Петра Петровића Његоша.

АНСА: Венчање века под
мермерном куполом

         СВЕТСКИ медији у региону известили су да се најбољи српски тенисер, који је однедавно и први на АТП листи, Новак Ђоковић, венчао данас у летовалишту Свети Стефан у Црној Гори са својом дугогодишњом девојком Јеленом Ристић.

         „Четири дана после победе на Вимблдону, Новак Ђоковић венчао се са својом трудном вереницом на приватној церемонији у Црној Гори”, јавио је Асошиејтид прес.

         Италијанска агенција Анса навела је да је „венчање века” одржано под мермерном куполом, специјално направљеном за ту прилику.

         И француски медији известили су о венчању - париски лист „Поен” (Le Point), под насловом „Србин Новак Ђоковић, светски тенисер број један, венчао се у Црној Гори”, преноси да је, између осталих, међу званицама руска шампионка Марија Шарапова, као и Нолетове „колеге” из српске репрезентације „Дејвис купа” Виктор Троицки, Ненад Зимоњић и Јанко Типсаревић.

         Свети Стефан и Краљичина плажа, на којој је обављена церемонија, затворени су за јавност да би се спречио евентуални упад уљеза и папараца, јавили су с лица места репортери АФП.

         Анса је пренела да су церемонији присуствовали и Новакови тренери Борис Бекер и Марјан Вајда, а медији су известили и да је на венчање позвано 140 људи позвано на венчање.

         АФП наводи и податак да ће венчање коштати око 500.000 евра и подсећа да је Ђоковић раније изјавио да му је британски магазин ”Hello платио пола милиона евра за ексклузивно право на фотографије са венчања и да ће та сума бити уплаћена у хуманитарне сврхе.

         Све се брзо одвијало: свечаност је почела у 18 цасова, а завршила се 30 минута касније. Црквено венчање је заказано за 12. јул, по окончању летњег поста, јавила је италијанска агенција.

         Радио Телевизија Црне Горе известила је да је дугогодишња девојка првог рекета света узела презиме свог супруга, а да је Новаку кум био његов друг из детињства, фудбалер Сервета Невен Марковић.

         АП је подсетио да је Ђоковић, пошто је у недељу у пет сетова савладао Роџера Федерера, посветио победу вереници и њиховој будућој беби.

         Америчка агенција наводи и да су Ђоковић и Ристићева, који су се упознали у средњој школи, заједно дуже од осам година и да прво дете очекују крајем године.

         Медији су писали и о јаким мерама обезбеђења како би се осигурала приватност венчања.

         Туристима је дозвољен приступ двема плажама које гледају на Свети Стефан, али не смеју да пређу мост нити да седе или шетају стазом кроз борову шуму која води ка Краљичиној плажи.

         АП и АФП преноси извештаје београдских медија у којима је наведено да су запослени на Светом Стефану потписали уговор да не смеју да открију никакве детаље са венчања. Забрањено им је, такође, да донесу камере и мобилне телефоне на Свети Стефан. РТЦГ је јавила да ни званице на венчању нису биле у прилици да забележе свечани тренутак будући да су свима мобилни телефони и фотоапарати били одузети приликом доласка на Краљичину плажу.

         Гостима је наглашено да информације о њиховом венчању не откривају, јер на тај начин чувају ексклузивност материјала.

         Држава Црна Гора ставила је на располагање Ђоковићу и службенике полиције из сектора за обезбеђење лица и ствари, који ће остати на Светом Стефану до црквеног венчања.

         (Танјуг)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари