Стан: Новак ће поново освојити Гренд слем

РЕКАО ДА СЕ ЂОКОВИЋУ ДОГАЂА ИСТО ОНО ШТО СЕ ДЕШАВАЛО ФЕДЕРЕРУ

И НАДАЛУ У ПРОШЛОСТИ

   Новак Ђоковић и Стан Вавринка

        Ђоковић већ месецима није на нивоу на којем је био у последњих пет година, а Вавринка сматра да је морало да дође до пада после толико времена на врхунском нивоу.

        Пад је кренуо освајањем Ролан Гароса прошле године, што је резултирало губитком првог места на ATP листи.

        „Дешава му се исто оно што се догодило Надалу и Федереру раније. Пролази кроз тешку и компликовану ситуацију, али је имао довољно среће да избегне озбиљније повреде. Сигуран сам да ће се вратити и поново освојити Гренд слем. Када? Не знам, можда за неколико месеци, али ће поново бележити велике победе”, рекао је Вавринка.

        До тог тренутка Новак је био фаворит да стигне рекорд Роџера Федерера по броју Гренд слем трофеја, али се сада чини да је то изузетно тежак задатак.

        „Велика четворка” је поделила готово све највеће титуле у протеклој деценији, тако да их не видим као играче који су 20. или 30. на свету. У врхунској су форми годинама, само погледајте шта Рафа ради. После толико повреда се вратио на највиши ниво. Никада нисам сумњао у његов повратак, знам га откад смо били деца, као и Роџера. Дуели са таквим шампионима су велика прилика за нас”, додао је.

        Момак из Лозане је освојио три Гренд слема и уколико буде тријумфовао на Вимблдону, комплетираће колекцију са сва четири највећа турнира.

        „Наравно, осети се разлика. Када освојите Гренд слем, константно сте у топ 5, па су и вас људи и противници виде другачије. Више је оних који желе да вас виде и знају шта радите. Живот тенисера се потпуно промени. Аутоматски добијете већу пажњу и поштовање”, закључио је Вавринка.

Станов савршени тенисер

        Вавринку су питали и како би по његовом мишљењу изгледао савршени играч.

        „Изабрао бих Новаков ритерн, Бекхенд Роџера и Новака, Рафино тело и Роџероф сервис. Мој бекхенд? Не бирам свој јер је лакше играти дворучни бекхенд код ритерна”, рекао је Стан.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари