Прво WТА финале и прва титула за Крунић

ДОМОГЛА СЕ ТРОФЕЈА НА ТУРНИРУ НА БРАЧУ, ПОШТО ЈОЈ ЈЕ РУМУНКА КАТАНДУ ПРЕДАЛА ДУЕЛ

Александра Крунић

  • „Прво сам ушла у прво WТА финале у каријери, а онда сам стигла и до прве титуле. Заувек ћу памтити овај турнир“, рекла је српска тенисерка после тријумфа на Croatia Bol Open

        Александра Крунић освојила је прву WТА титулу у каријери. На турниру на Брачу домогла се трофеја, пошто јој је ривалка, Румунка Александра Катанду предала дуел. Катанду је била приморана да се повуче после вођства српске играчице 6:3, 3:0 због болова у леђима.

        Александри Крунић било је криво што је финални меч завршен на тај начин, али је била презадовољна због успеха који је остварила у Хрватској.

        „Жао ми је што се меч није одиграо до краја, али Каданту је имала проблема током целе недеље и борила се лавовски. Пресрећна сам што сам успела, прво да уђем у прво WТА финале у каријери, а онда и до прве титуле. Памтићу дуго Бол по томе“, рекла је Крунићева после церемоније доделе трофеја.

        Она се захвалила свима у организацији турнира, а затим је упутила посебно извињење.

        „Хвала свима у организацији турнира, поготово скупљачима лоптица. Понекад знам да будем груба према њима, и зато им се извињавам овом приликом јер то нисам радила намерно“, рекла је српска репрезентативка у тенису.

        Успех на турниру у Болу Александри Крунић донео је 160 WТА поена и скок од 23 места на листи најбољих тенисерки света, па је од данас и званично 101. играчица са 595 поена.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари