После Белучија и Гулбис намучио Ђоковића

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ НОВАК ЈЕ У МОНТРЕАЛУ ИСПАО ВЕЋ У ОСМИНИ ФИНАЛА,

А САДА УМАЛО У ЧЕТВРТФИНАЛУ...

Новак Ђоковић

        „Роџерс куп“ очигледно је турнир на коме Новак Ђоковић после тријумфа на Вимбдлону не може да буде константно добар, већ га користи како би почео да се враћа у висок ритам, са циљем да најбољи буде крајем месеца на US Open-у.

        Белучи му је пружио јак отпор (6:3, 7:6), против Сока је био импресиван (6:2, 6:1), а онда у четвртфиналу био на ивици пораза од 87. тенисера света, Летонца Ернестса Гулбиса - 5:7, 7:6 (9:7), 6:1.

        Гулбис је средином другог сета имао брејк предности, који је Новак одмах вратио, а у „тај брејку“ две везане меч лопте, при вођству од 6:4.

        „Свака му част, одиграо је одличан меч. Терао ме је да увек одиграм ударац више и вршио притисак на мој други сервис. Имао је те меч лопте и да је победио, то би било потпуно заслужено“, изјавио је Ђоковић.

        Наш ас свестан је да оваква искушења могу само да му користе.

        „Заиста сам уживао у мечу. Публика је била активна и морам да јој се захвалим на подршци. Нисам задовољан својом игром, али некада морате да се помучите и добијете меч на мишиће. Морате да верујете и наставите да се борите и када вам не иде“.

        Гулбис је у Монтреалу морао да прође квалификације, а од почетка године је на ATP турнирима добио само пет, а изгубио 17 мечева, уз 12 елиминација у првом колу.

        Међутим, када Летонац има свој дан, нема дилеме да је довољно талентован да победи сваког Топ 10 играча. На срећу, против Ђоковића је остао на једном тријумфу из седам окршаја - пре шест и по година у Бризбејну.

ШАРДИЈУ СЕ ЦРНО ПИШЕ

        Новак се у суботу од 21.00 у полуфиналу састаје са Французом Жеремијем Шардијем (49. на свету), против кога има међусобни скор 9:0.

        Сет-разлика у тих девет мечева је 22:0, а Шарди је у последњих шест дуела са „Ђокером“ у просеку освајао само 2,26 гемова по сету.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари