Пекинг: Халеп одустала, Ана у полуфиналу...

ЊЕНА ПРОТИВНИЦА У ЧЕТВРТФИНАЛУ РУМУНКА СИМОНА ХАЛЕП,

ПОВУКЛА СЕ  ЗБОГ ЗДРАВСТВЕНИХ ПРОБЛЕМА

Ана Ивановић

        Ана ће противника у борби за финале сазнати после дуела две Рускиње - Марије Шарапове и Светлане Кузњецове.

        Румунка је изборила пласман у четвртфинале, тек када је после нешто више од два сата игре успела да савлада Андреу Петковић из Немачке у три сета (7:6(4), 5:7, 7:6(1)), али се изгледа и превише истрошила, па је одлучила да одустане од даљег такмичења и сачува се за сам финиш сезоне

        Најбоља српска тенисерка је пласман међу осам најбољих, обезбедила у јутрањим часовима, када је у два сета савладала Сабину Лисицки из Немачке (6:3, 7:5).

        Ана је сјајно отворила меч, спасла је две брејк лопте у уводном гему, да би средином сета искористила своју трећу за предност. Морала је Ивановићева у деветом гему да спасава чак четири брејк, али је ипак успела да стигне до вођства у сетовима.

        Други сет био је далеко неизвеснији и готово дупло дужи, а наша Ана је концентрисанијом игром успела у финишу да стигне до заслужене победе. Ивановићева је поново прва стигла до прилике да противници одузме сервис, што је и успела у петом гему. Међутим, Немица је одговорила већ у наредном и одвела сет у неизвесну завршницу.

        Најбоља српска тенисерка одиграла је сјајно када је било најпотребније, стигла до три везане брејк лопте у 11. гему и искористила већ прву. Имала је Лисицки прилику поново да се врати и избори тај брејк, али је наша тенисерка поново била на висини задатка за коначни тријумф.

        Српкиња сада води са 3-1 у победама против Немице, а сва четири меча играле су ове сезоне - Ана је била боља у Стенфорду и Штутгарту, а Лисицки на Вимблдону.

        Београђанка је овим слављем обезбедила и пласман на завршни турнир у Сингапуру, после пораза Анђелике Кербер од Светлане Кузњецове.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари