Паники: Новак се мења као особа, одраста…

ТО ЗНАЧИ ДА У ЊЕГОВОМ ЖИВОТУ НИЈЕ ЈЕДИНО ТЕНИС, ВЕЋ И ПОРОДИЦА, КАЖЕ НОВИ КОНДИЦИОНИ ТРЕНЕР

Новак Ђоковић

        Марко Паники, нови кондициони тренер Новака Ђоковић, каже да је српски тенисер веома радознао и посвећен у раду.

        „Његов менаџмент пришао ми је током турнира у Монте Карлу док сам помагао Болелију и Ђанезију. Желели су да виде у каквој сам ситуацији и да ли сам доступан за сарадњу. Тада нисам ни знао да се он разишао са својим тимом, после смо поново разговарали на Ролан Гаросу и јасно ми је од старта рекао да жели константну посвећеност и рад искључиво са њиме“, каже Италијан.

        Паники је током каријере радио са Светланом Кузњецовом и са Фабијом Фоњинијем, а Новак му је нови изазов.

        „Изузетан је момак са натпросечном интелигенцијом. Увек жели да зна због чега радимо одређену вежбу, жели да зна и да разуме, а видим и да добро познаје људско тело. Осим тога, стиже и да се посвети другим стварима као што је његова фондација и бројни пројекти које има у Србији“.

        На питање може ли Ђоковић поново да буде непобедив, Паники је одговорио:

        „То је велико питање. Новак се мења и као особа, одраста, а то значи да у његовом животу није једино тенис, већ и породица. То се дешава свима, то је најделикатнија фаза у животу играча. Мораћемо добро да располажемо његовом енергијом јер су се и обавезе ван терена повећале“.

        Последњи званични турнир Ђоковић је одиграо на Вимблдону, следи му егзибиција у Абу Дабију, а на ATP тур вратиће се у Дохи од првог јануара.

        Спортклуб
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари