Новаку Олимпијске игре приоритет за 2016.

ЂОКОВИЋ ЈЕ НА ОИ У ПЕКИНГУ 2008. ОСВОЈИО БРОНЗУ,

ДОК МУ У ЛОНДОНУ 2012. ОДЛИЧЈЕ ИЗМАКЛО

Новак Ђоковић

        Најбољи тенисер света Новак Ђоковић поручио је да му је следеће сезоне циљ освајање златне медаље на Олимпијским играма.

        „Сви једва чекају да буду на Олимпијским играма, ни ја нисам изузетак. Заиста бих желео да будем део српског олимпијског тима“, рекао је Ђоковић и додао да је цео програм следеће сезоне прилагодио Играма које су му главни циљ.

        Он је додао да размишља да пропусти друго коло Дејвис купа, које пада негде између Вимблдона и ОИ.

        „Игре су ми дефинитивно један од највећих циљева следеће сезоне, као и освајање медаље за своју земљу“, рекао је Ђоковић.

        Он је нагласио да је Дејвис куп такође изузетно значајно тимско надметање, али да је јасно какав је логичан избор сваког тенисера „уколико треба да бира измедју тог такмичења и Игара“.

        Ђоковић је на ОИ у Пекингу 2008. освојио бронзану медаљу, док му је на прошлим Играма у Лондону 2012. одличје измакло, пошто је изгубио у полуфиналу од Британца Ендија Мареја, а у борби за бронзу од Аргентинца Хуана Мартина дел Потра.

        „Свестан сам шта ме очекује тамо - надам се да ће тениска репрезентација бити комплетна и јака, да ћемо имати што више представника јер је тенис сада постао успешан спорт за Србију и било би пожељно да имамо много такмичара. Надам се да ћемо донети медаље - у Лондону нисмо успели и то ме је изузетно погодило, био сам врло потресен због тога. Али долази нова прилика, играће се на тврдој подлози која је мени омиљена и надам се медаљи која је боља од бронзе. Мада, у ствари, било коју медаљу да освојим за Србију, то је велики корак“, рекао је Ђоковић у интервјуу за Б92 током Ролан Гароса.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари